In decembrie 2013, Remus Cernea a inregistrat, tot la Senat, o propunere legislativa privind parteneriatul civil. Propunerea a fost respinsa. In martie anul acesta, Remus Cernea revine cu un nou proiect legislativ pe aceeasi tema.

“Parteneriatul civil este un contract incheiat in fata unui notar public, fara nici un fel de discriminare, intre doua persoane adulte de sex diferit ori de acelasi sex, care consimt sa convietuiasca in baza afectiunii, respectului si sprjinului reciproc si a egalitatii in drepturi ”, se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

##CITAT63##

“Cele 21 state membre ale Uniunii Europene care, pana in prezent, recunosc parteneriatul civil ori drepturile persoanelor LGBT de a intemeia o familie sunt: Austria, Belgia, Cipru, Croatia, Cehia, Danemarca, Grecia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie. Ar fi o singularitate a tarii noastre de neinteles pentru lumea democratica daca Romania nu va legifera in sensul recunoasterii parteneriatului civil ”, sustine Cernea.

Remus Cernea si-a adus iubita in fata jurnalistilor si a sarutat-o
Remus Cernea si-a adus iubita in fata jurnalistilor si a sarutat-o

In urma cu cateva saptamani, pentru a-si promova proiectul sau, Remus Cernea si-a adus iubita in Parlament si a cerut-o “in parteneriat civil”, nu in casatorie, asa cum se obisnuieste. Tanara a acceptat cererea facuta in fata camerelor de filmat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si