Deciziile bune se iau în timp, așa că nu te grăbi să achiziționezi mobilier neadecvat spațiului sau să investești în obiecte decorative nepotrivite stilului ales. De la lustre, veioze, perdele și covoare până la canapele, fotolii, comode și birouri, fiecare obiect cumpărat pentru amenajarea locuinței reflectă gusturile și personalitatea întregii familii, motiv pentru care trebuie ales cu atenție.

Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva detalii la care ar fi bine să fii atent când alegi designul casei:

Confort

Cel mai important aspect de care e bine să ții cont când amenajezi locuința este confortul. Mobilierul nu are doar rol decorativ, ci, în primul rând, îndeplinește o funcție practică. De aceea, alegerea obiectelor de mobilier trebuie să aibă la bază această caracteristică importantă: confortul.

Citeste si: Ghid pentru alegerea celei mai bune chiuvete de bucătărie pentru casa ta

De la camera copilului- care ar fi bine să aibă obiecte de mobilier adecvate înălțimii celui mic- până la living- care ar fi indicat să fie amenajat în funcție de modul în care vrei să petreci timpul (seri relaxante în familie, vizionând un film, petreceri cu prietenii etc), fiecare încăpere ar trebui să fie confortabilă. Acest detaliu este important cu atât mai mult cu cât amenajarea casei este o investiție pe termen lung.

Funcționalitate

Atunci când amenajezi o încăpere, unul dintre primele detalii de care ar fi bine să ții cont este rolul pe care un anumit obiect de mobilier îl va avea în acea cameră. Pentru a face cele mai inspirate alegeri, este indicat să ai în vedere dimensiunea camerei. În spații mici, sunt recomandate obiectele de mobilier care au dublă utilitate. Poți alege, de pildă, un pat care are și spații de depozitare, o canapea extensibilă sau o bibliotecă ce poate deveni și birou.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Cum să îți transformi curtea pentru vară? TOP 5 elemente pentru o curte de vis

Însă, indiferent de dimensiunea camerei, este bine să alegi doar obiecte de mobilier de care ai nevoie, astfel încât să nu încarci încăperea inutil.

Expresivitate

Texturile și culorile sunt esențiale în decorul unei locuințe. Tapiseria, perdelele, draperiile covoarele, pernele- toate joacă un rol important în crearea unui design agreabil. Poți alege, pe de o parte, să amenajezi camera în jurul unei singure culori. Aceasta ar fi o opțiune sigură. Însă, dacă îți place să te joci cu nuanțele și materialele, experimentează diferite culori și texturi, pentru a crea un design plăcut privirii, care să reflecte personalitatea celor care locuiesc în casă.

Luminozitate

Lumina poate schimba semnificativ aspectul unei încăperi. Dacă există prea puține surse de lumină, casa poate părea întunecată și poate fi sufocantă.

În cazul în care nu poți profita de lumina naturală, încorporează cât mai multe surse de iluminat la diferite înălțimi: de la aplice, lustre, candelabre, veioze și lămpi la corpuri de iluminat în podea sau sub diferite rafturi.

Citeste si: O abordare realistă: 4 lucruri pe care TREBUIE să le știi înainte de a începe renovarea casei tale

Lumina poate face ca o încăpere să fie elegantă și confortabilă. În plus, lumina poate fi o sursă de energie și productivitate, în cazul în care îți desfășori activitatea profesională remote.

Ordine

Dezordinea poate fi un inamic al bunei dispoziții și confortului. De aceea, când alegi obiectele de mobilier, este bine să te orientezi spre cele care îți permit să depozitezi eficient toate articolele indispensabile. Din camera copilului nu ar trebui să lipsească rafturile pentru cărți, cutiile pentru jucării și suporturile pentru creioane. Mesele cu sertare, birourile multifuncționale și suporturile pentru reviste pot fi utile în menținerea ordinii în încăperi. Totodată, în camerele mici, pentru a lăsa impresia unui spațiu mare, deloc aglomerat, este recomandată folosirea unor oglinzi.

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Citeste si: Sfatul specialistului la “Dimineața cu noi”: cum să ne amenajăm corect și frumos un apartament de familie

Amenajarea locuinței este o provocare și poate fi o sarcină obositoare, mai ales dacă nu ai stabilit încă de la început planul de lucru. Însă, rezultatul poate fi unul pe gustul întregii familii, dacă ții cont de câteva trucuri simple de design.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si