Cinci legume pe care le poți păstra la congelator peste iarnă. Trucurile gospodinelor
Cinci legume pe care le poți păstra la congelator peste iarnă. Iată ce legume poți pune la congelator pentru iarnă. Vezi ce trucuri folosesc gospodinele!
Cinci legume pe care le poți păstra la congelator peste iarnă. Fiecare gospodină ar trebui să profite de bogăția de legume proaspete din lunile de toamnă și să păstreze din acestea la congelator pentru iarnă. Astfel, veți reuși să gătiți cât mai variat și sănătos chiar și în timpul iernii.
Congelarea este considerată de nutriționiști, o metodă optimă de păstrare a alimentelor pe termen lung, pentru ca toți nutrienții din legume să se păstreze intacte.
Mai mult, este foarte avantajos să congelezi legumele în vârf de sezon, când sunt gustoase, dar și ieftine, față de a le cumpăra la preț mult mai mare în timpul iernii.
Legume care se țin la congelator trebuie curățate, spălate cu apă rece și scufundate pentru câteva secunde într-un vas cu apă clocotită, apoi în alt vas cu apă rece plină cu gheață.
Apa fiartă distruge cele mai multe bacterii care se înmulțesc pe coaja legumelor. Multe legume sunt stropite cu pesticide, de aceea este indicat să le curățați bine înainte de congelare.
Înainte de a congela aceste legume, trebuie să le opăriți și să le răciți, după care să le așezați pe o pânză moale și curată.
Apoi trebuie să le puneți în pungi cu fermoar și să le dați la congelator.Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţeta bunicii
Congelați ardeii mari pentru salate, iar pe cei medii pentru a-i face umpluți. După ce îi veți congela, așezați-i unul în altul.
Mai întâi, trebuie să dați morcovii prin răzătoarea mare, să-i puneți în pungi cu fermoar și să-i dați la congelator. Dacă doriți să pregătiți un amestec de legume, tăiați morcovii cubulețe și opăriți-i. Iar când se vor răci, îi puteți pune la congelator.
Citeste si: Retete de toamna: Cele mai bune preparate pe care trebuie sa le incerci
Acestea trebuie tăiate cubulețe sau cerculețe, după care să le așezați în pungi de plastic și să le congelați. Le puteți utiliza pentru prepararea supelor.
Roșiile mici trebuie congelate întregi, înțepându-le puțin coaja, ca să nu explodeze. Iar roșiile mari se congelează după ce sunt tăiate în inele sau cubulețe.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Top cinci alimente bogate în vitamina K
Verdeața se congelează cel mai bine în recipiente. Trebuie să o spălați în prealabil și să o mărunțiți.