Conform informațiilor aflate într-un comunicat al DIICOT, începând cu anul 2016, mai multe persoane au iniţiat şi constituit, pe raza judeţelor Dolj şi Argeş, un grup infracţional organizat specializat în acordarea către diverse persoane a unor sume de bani cu titlu de împrumut, pentru care percepeau o dobândă de 20%/lună, în activitate fiind implicaţi atât liderul, cât şi alţi patru membri ai grupării care aveau atribuţii în colectarea sumelor de bani (împrumuturi şi dobânzi).

“În cazul în care persoanele vătămate întârziau să plătească sau din alte motive nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la ameninţări şi şantaj pentru a le recupera şi percepeau, pe lângă dobândă, alte sume în plus (”întârzieri/penalizări”), sume care erau calculate în procente sau sume fixe pentru fiecare zi de întârziere a plăţii dobânzii”, se arată în comunicat.

Câteva persoane implicate în acest caz au obligat o femeie să se prostitueze 

Sursa citată menţionează că în perioada octombrie – decembrie 2020, o parte dintre persoanele implicate au constrâns o femeie, prin acte de agresiune şi ameninţare, să practice prostituţia într-o locuinţă din Piteşti şi au beneficiat de sumele de bani obţinute de către aceasta.

De asemenea, la data de 15 decembrie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce primea suma de 2.300

de lei, care reprezenta dobânda lunară percepută pentru un împrumut. De asemenea, asupra inculpatului a fost descoperită suma de 9.709 lei, reprezentând dobânzi încasate pentru împrumuturile acordate, două cuţite, un box şi un înscris olograf conţinând identităţi de persoane şi sume împrumutate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Chefi la cuţite 16 decembrie 2020. Cine este câştigătorul din marea finală- sezonul 8: Roxana Blenche, Ionuț Belei sau Maria Șandru? Avem răspunsul!

Citeste si: Cum a pierdut Irinel Columbeanu o avere colosală! Omul de afaceri a enumerat motivele în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai” “Banii se pot pierde foarte ușor!”

Cele cinci persoane vor fi prezentate Tribunalului Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

Tot pe data de 15 decembrie, anchetatorii au făcut 17 percheziţii domiciliare în judeţele Dolj şi Argeş, în urma cărora au fost ridicate sumele de 64.848 de lei, 64.565 de euro, 6.020 de lire sterline, patru autoturisme, înscrisuri olografe conţinând identităţi de persoane împrumutate si sumele acordate cu împrumut, carduri bancare emise pe numele persoanelor împrumutate împreună cu codurile PIN aferente, precum şi acte de identitate ale unora dintre persoanele împrumutate (reţinute de către membrii grupării ca şi gaj).

Totodată, au mai fost indisponibilizate cinci pistoale (dintre care patru cu muniţie neletală şi unul cu glonţ), o puşcă cu muniţie neletală, obiecte şi corpuri contondente şi tăietor-înţepătoare (cuţite, săbii, machete, suliţe, bâte si bastoane telescopice), sisteme informatice, un grinder, un joint şi patru comprimate de medicamente.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si