Carnea este unul dintre produsele nelipsite din alimentația majorității. Având în vedere popularitatea alimentului, carnea poate fi achiziționată din aproape toate supermarket-urile, nu doar din măcelării. Cu toate acestea, specialiștii în cărnuri și măcelarii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele care există în carnea din supermarket-uri. 

Iată o listă cu cinci tipuri de carne pe care NU trebuie să le cumperi din supermarket, potrivit informațiilor transmise de huffpost.com.

Cinci tipuri de carne care NU trebuie cumpărate din supermarket

Carnea poate fi achiziționată atât din măcelării, magazinele specifice acestui produs, dar și din supermarket-uri. Măcelarii profesioniști îndeamnă consumatorii de carne să aibă grijă atunci când cumpără din supermarket-uri, pentru că în acest tip de magazine nu primează calitatatea.

„Principala diferență dintre o măcelărie și un magazin alimentar este atenția la detalii pe care o oferă o măcelărie, începând cu prioritizarea calității aprovizionării în detrimentul prețului”, a declarat un măcelar celebru din America.

Cele cinci tipuri de carne pe care măcelarii și specialiștii în cărnuri recomandă să nu le achiziționați din supermarket:

1. Carnea tocată de vită și de pasăre

Se pare că acest tip de carne din supermarket ar conține foarte multe ingrediente și topping-uri folosite pentru a da gust diferit cărnii. Carnea care ajunge să fie tocată nu este de cele mai multe ori de calitate, provenind din ferme și fabrici mari care pun preț pe cantitate, nu pe calitate, în ceea ce privește creșterea animalelor.

„Produsele din carne tocată în special carnea de vită și puiul, sunt articole pe care aș evita să le cumpăr de la ghișeele de măcelare din magazine. Cea mai mare parte a acestor produse provine pre-măcinate din fabrici mari de prelucrare a cărnii, unde riscul de contaminare este semnificativ mai mare. Carnea de vită măcinată de la magazinul alimentar vine de obicei premăcinată direct de la abatoare, unde se folosește un amestec de diferite bucăți – și nu neapărat cele mai bune.

Acest proces poate compromite aroma și calitatea cărnii”, a declarat un măcelar celebru din America.

Citește și: VIDEO Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. Un bărbat a cumpărat aripioare stricate de la o măcelărie din Capitală. Ireal ce au descoperit inspectorii DSVSA

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Divorțul anului în Italia. Scandal între Chiara Ferragni și Fedez cu privire la imperiul financiar și la custodia copiilor- antena3.ro

Carne tocată

[Sursa foto: istockphotos]

2. Pește și fructe de mare „proaspete”.

Trebuie să aveți în vedere că peștele și fructele de mare pe care le găsiți în supermarket-uri nu sunt proaspete, așa cum se vor a fi vândute. Prospețimea acestui tip de carne înseamnă apromaximativ 20 de minute, de când a fost scoasă din mare până când a ajuns să fie gătită. Peștele și fructele de mare din supermarket-uri sunt, de fapt, produse congelate, cu un termen de valabilitate destul de mare.

3. Carnea de vită maturată

Măcelarii recomandă evitarea achiziționării din supermarket-uri a cărnii de vită maturate, pentru că în acest tip de magazine carnea nu poate fi maturată calitativ.

În măcelării există un proces amplu care conduce la maturarea cărnii în condiții necesare păstrării calității.

„Măcelarii locali au timpul și spațiul pentru a învechi carnea prin uscare, atârnând-o pe os ca o carcasă plină. Aceasta este o modalitate mult superioară de învechire a cărnii și oferă un gust mult mai superior produsului. Există mult mai puțină umiditate în el, așa că se gătește mai bine. Aceasta este o metodă încercată și testată, făcută de măcelarii din întreaga lume de secole”, a declarat un măcelar celebru din America.

Citește și: „Abia acasă mi-am dat seama”- Cum a fost păcălită o pensionară de 86 de ani să plătească 1.155 de euro pe câteva bucăți de brânză, doi cârnați și puțină șuncă

4. Bucățile de carne cu os

Bucățile de carne cu oase din spermarket-uri sunt slab calitative spre deosebire de bucățile de carne cu oase din măcelării. Cele din supermarket-uri, aflată la vânzare în cutii vidate, se strică mai repede. La procesul de păstrare a acestei cărni în supermarket contribuie condițiile de depozitare. Carnea cu os trebuie să stea în condiții optime pentru a nu lăsa osul să afecteze PH-ul cărnii, care duce la miros neplăcut, textură slinoasă și/sau schimbarea culorii. 

Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”- radioimpuls.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

Carne cu os

[Sursa foto: istockphotos]

5. Organele

Măcelarii recomandă ca pentru aceste produse, doritorii să meargă în magazine de specialitate, ci nu în supermarket-uri, unde, de cele mai multe ori, nu sunt proaspete, fiind rar consumate și introduse în alimentație.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si