Gandit ca o institutie de „cercetare-dezvoltare pentru securitate miniera si protectie anti-exploziva”, Insemex a fost infiintat la Petrosani in anul 1949. Paradoxal, in timp ce industria miniera este la pamant, afacerile Insemex au luat o amploare uriasa. Asta si pentru ca este singurul institut acreditat din Romania pentru a face expertize in cazul incendiilor. Iar tara noastra pare sa fi intrat, de ceva vreme, sub semnul focului.

Colectiv a ars in octombrie 2015
Colectiv a ars in octombrie 2015

In ultimul an fiscal pentru care exista date (2015), Insemex a avut o cifra de afaceri comparabila cu a marilor corporatii: 13.8 milioane lei, iar la capitolul venituri toitale, institutul a declarat 14,2 milioane lei. Profitul brut al Insemex a fost de 2,5 milioane lei, in conditiile in care aici lucreaza 115 salariati. Totalul capitalului institutului pare de domeniul SF: 22,3 milioane lei, iar in conturile institutiei se aflau, la finalul lui 2015 circa 13,5 milioane lei.

La Bamboo a fost chemat tot INSEMEX
La Bamboo a fost chemat tot INSEMEX

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Insemex este, probabil, cea mai profitabila institutie din domeniul cercetarii din Romania. Din 2006, institutul a capatat personalitate juridica si a intrat sub coordonarea Ministerului Educatiei Nationale si este condus de Dr Ing. George Artur Gaman. 

Cladirea INSEMEX de la Petrosani

Cladirea INSEMEX de la Petrosani

Insemex a fost chemat pentru expertiza in celebrele cazuri „Colectiv” si „Bamboo”, iar dosarul alcatuit de institut a devenit o parte importanta din ancheta procurorilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si