Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat în cadrul unei emisiuni TV faptul că evenimentele prilejuite de Sfântul Dimitrie în București au primit aprobări de la instituțiile care au această sarcină – DSP, Jandarmeria București, prefectură și primărie.

"Nu cred că e vorba de o negare radicală, premierul cred că a dorit să transmită că decizia pentru organizarea unui eveniment public precum un pelerinaj foarte restrâns de altfel și în condiții extrem de severe nu aparține Guvernului României", a spus Vasile Bănescu, despre declarațiile premierului.

"E un demers pe care Patriarhia și Arhiepiscopia Bucureștiului le-au făcut ca în fiecare an la instituțiile care au în activitatea lor inclusiv responsabilitatea de a acorda aprobare pentru un astfel de eveniment – DSP, Jandarmeria București, Prefectura și Primăria București.

Pelerinajul se va desfășura în condiții speciale de prevenire a răspândirii coronavirusului

Acestea sunt instituțiile care au luat la cunoștință argumentația și condițiile pe care însăși Patriarhia le-a gândit în contextul neobișnuit de alertă specială în care se află Bucureștiul, condiții care vor fi respectate exemplar. Avem protocol ferm cu Jandarmeria Română, am avut întâlniri de lucru cu reprezentanții Jandarmeriei Române. Exista aprobări de la toate aceste instituții. Aceste condiții sunt de o severitate fără precedent. Biserica a fost alături de autorități, un aliat exemplar.", a explicat Vasile Bănescu în cadrul emisiunii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Care este, de fapt, adevărul citatului ”crede și nu cerceta”. Există în Biblie?

Citeste si: Ce condiții trebuie să respecte credincioșii care vin să se închine la moaștele Sfântului Dumitru

Ludovic Orban susține că nu s-a luat nicio decizie și că susținerea pelerinajului stă la latitudinea Guvernului, nu la cea a Patriarhiei

Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații cu privire la susținerea acestui eveniment religios: "Întâlnire cu Patriarhul Daniel am periodic, dar nu s-a luat o decizie legată de Sfântul Dumitru. Nu este o întâlnire dedicată discuției despre Sfântul Dumitru. V-am spus că nu s-a luat nicio decizie. De unde ați tras concluzia? Verificați despre ce este vorba. Nu am angajat niciun fel de înțelegere până acum. Este un comunicat al Patriarhiei, nu al Guvernului. Deocamdată nu am luat nicio decizie legată de Sfântul Dimitrie. Cum să aprob? Vedeți vreun document? Guvernul acționează prin decizii", a spus premierul.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si