Florentina Satmari a murit. Interpreta de muzică populară Pascal Cojocarita Matilda a regretat pierderea unuia dintre "marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști ,dandu-le aripi în lumea cantului!".

Florentina Satmari a fost o celebră realizatoare de emisiuni la Televiziunea Româna, cu o carieră de zeci de ani la TVR.

În ultimii ani, Florentina Satmari a fost Director Artistic la o televiziune privată cu specific popular.

Ea a studiat Facultatea de canto clasic la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București.

Florentina Satmari a murit. Ce emisiuni și festivaluri folclorice a prezentat

Florentina Satmari a descoperit şi a lansat numeroase tinere talente pe care azi le regăsim în Filmoteca de Aur a TVR. Ea a realizat împreună cu Paul Urmuzescu emisiuni-spectacol intitulate de la „Allhambra la Tănase”, dar şi emisiuni despre creaţia marilor compozitori.

Florentina Satmari S-a implicat în organizarea Festivalurilor: „Crizantema de Aur” de la Târgovişte, „Maria Tănase” de la Craiova.

Florentina Satmari a murit. Lumea muzicii populare, în doliu

Florentina Satmari a murit. Lumea muzicii populare, în doliu

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Interpreta Irina Loghin notase cu doi ani în urmă că „Florentina este unul dintre realizatorii de televiziune cei mai dragi mie. Am colaborat decenii la rând, iar roadele colaborării noastre sunt zeci de emisiuni de colecție rămase în arhiva Televiziunii Române și nu numai”.

Florentina Satmari a realizat nenumărate emisiuni și producții cu mari interpreţi de muzică populară: „Roata vieţii” cu Maria Dragomiroiu, „Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, „Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu.

Realizatoarea TVR s-a ocupat de realizarea şi imaginea Festivalului “Callatis”, iar din 2004 a realizat emisiunea „Album Naţional” la Naţional TV. Ea făcut o serie impresionantă de emisiuni, concerte, turnee (caravane) și festivaluri folclorice.

Florentina Satmari avea și o voce deosebită cu care a interpretat nenumărate romanțe:

Maria Dragomiroiu: O zi tristă pentru mine

Florentina Satmari a realizat la TVR emisiuni de muzică populară sub îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

Maria Dragomiroiu s-a arătat îndurerată de vestea că a murit Florentina Satmari. 

"Iarăși o zi tristă pentru mine, pentru familia mea si pentru foarte mulți interpreți de muzică populară și nu numai. A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară,a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public".

Maria Dragomiroiu și Florentina Satmari

Maria Dragomiroiu și Florentina Satmari

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si