Cine a fost Silvio Berlusconi? Fostul premier italian a murit la spitalul San Raffaele din Milano, potrivit presei italiene. În aprilie a fost tratat pentru o infecție pulmonară legată de un caz de leucemie cronică, care nu a fost dezvăluit anterior. 

Viața unuia dintre cei mai controversați politicieni din Italia!

Silvio Berlusconi, fostul premier italian care și-a revenit după scandaluri sexuale și acuzații de corupție, a murit la vârsta de 86 de ani, scrie BBC.

Berlusconi a ajuns pentru prima dată la putere în 1994 și a condus patru guverne până în 2011.

El a condus partidul de centru-dreapta Forza Italia, care a intrat în coaliție sub conducerea prim-ministrului Giorgia Meloni după alegerile din septembrie, când a fost el însuși ales în Camera superioară a Italiei, Senatul.

Cu toate acestea, în ultimii ani, cariera sa politică a fost pătată de o serie de scandaluri, ceea ce i-a redus profilul și influența.

Citește și: VIDEO- A murit fostul premier italian, Silvio Berlusconi

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

S=a născut la Milano în 1936, într-o familie din clasa de mijloc și și-a început cariera în afaceri în domeniul dezvoltării imobiliare, înainte de a fonda Mediaset, cel mai mare post de televiziune comercial din Italia. De asemenea, a deținut clubul de fotbal AC Milan între 1986 și 2017.

Berlusconi  a fost condamnat pentru fraudă fiscală la sfârșitul anului 2012, pentru care și-a ispășit pedeapsa de un an de zile prestând muncă în folosul comunității cu jumătate de normă la un azil din Milano.

Interdicția sa de a candida a fost ridicată la timp pentru alegerile generale din 2018, când Forza Italia a candidat în coaliție cu Liga și Frații Italiei, dar nu a reușit să atingă procentul de 40% necesar pentru a guverna, scrie The Guardian.

Viața amoroasă a fostului premier italian

Despre prima soție a lui Silvio Berlusconi nu se știu prea multe, deoarece la scurt timp a cunoscut-o pe cea de-a doua femeie importantă din viața lui, Veronica Lario, după ce această a jucat topless într-o piesă de teatru.

Totuși, despărțirea dintre ei a venit rapid, asta după ce fostul premier al statului italian a fost fotografiat la petrecerea de 18 ani a modelului Noemi Letizia. Divorțul a avut loc în anul 2009.

Silvio Berlusconi a fost căsătorit cu Carla Elvira Dall'Oglio, în anul 1965, cu care a avut doi copii: Maria Elvira şi Pier Silvio.

Citește și: Un actor celebru a leșinat pe scena teatrului în timpul unei reprezentații

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ulterior, în anul 1980, Berlusconi a început relaţia cu actriţa Veronica Lario, căsnicie din care au rezultat încă trei copii: Barbara, Eleonora şi Luigi.

Această situație a dus la divorțul de Carla Elvira Dall'Oglio în 1985 şi la căsătoria cu Veronica Lario în 1990.

De atuci și până în prezent, bărbatul a mai avut relații cu femei mai tinere decât el, însă nu a mai fost căsătorit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si