Rugaciunea "Tatal nostru" este cea mai cunoscuta de pe planeta. Sute de milioane de crestini din intreaga lume o rostesc sau o spun in gand inainte de culcare, la biserica sau in situatii cand au nevoie mai mult ca niciodata de sprijin Divin, insa foarte putini cunosc semnificatia ei.

Tatal Nostru este rugaciunea principala a ortodocsilor

Mai multe interviuri de tipul "vox populi", realizate in tara noastra, in mai multe judete, demonstreaza ca trebuie sa ne mai documentam cu privire la aceasta ruga sacra.

"Cine a scris "Tatal nostru"?" este intrebarea care a blocat, pur si simplu adulti, pentru cateva secunde copii, adulti si adolescenti...Au stat, s-au gandit, au facut grimase, si pana la urma 70% dintre ei au dat un raspuns la indemana. Mihai Eminescu a fost primul nume care le-a venit in minte, poetul nostru avand intr-adevar o sumedenie de creatii de referinta, printre care nu se numara insa..."Tatal Nostru". Bine, bine, dar pana la urma cine a scris "Tatal Nostru"?

Cine a scris "Tatal Nostru"? Intrebarea care i-a deconcertat pe romani

Celebra rugaciune „Tatăl nostru“,

facuta de Isus Cristos in timpul Predicii de pe munte, cand apostolii si ucenicii lor l-au rugat sa-i invete sa se roage, apare in forme usor distincte in evanghelia dupa Luca si in evanghelia dupa Matei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Copiii sunt invatati sa spuna Tatal Nostru in fiecare seara, inainte de culcare

La ortodocsi este folosita varianta din Evanghelia dupa Matei. In plus, este invocata Sfanta Treime.

Majoritatea romanilor au raspuns insa, la intrebarea "Cine a scris "Tatal Nostru"? Mihai Eminescu, Sadoveanu sau...Ion Creanga.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si