Un raport publicat de The New York Times (NYT) arată că agenţiile de informaţii americane au ajuns la concluzia că Ucraina este responsabilă pentru asasinarea fiicei proeminentului ideolog rus de extremă dreaptă şi aliat al preşedintelui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul asasinatului Dariei Dughina. Ce susțin rușii

Raportul nu specifică cine sunt oficialii guvernului de la Kiev care au aprobat atacul cu bombă care a ucis-o pe Daria Dughina.

În plus, Statele Unite nu ar fi fost la curent cu operaţiunea care a ucis-o pe Daria Dughina, a declarat un oficial american citat de NYT, în timp ce Washingtonul s-a plâns oficial în legătură cu acest lucru guvernului Ucrainei.

Crește riscul escaladării războiului din Ucraina

Casa Albă cere Kievului să nu ia măsuri ce ar putea risca o confruntare directă între SUA şi Rusia.

Statele Unite, de exemplu, transmit informaţii pentru a ajuta efortul de război ucrainean, dar nu şi informaţii care ar putea viza înalţi oficiali ruşi, notează WSJ.

Citeste si: Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: "Orice lovitură nucleară înseamnă sfârșitul omenirii"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Daria Dughina a fost ucisă în august, când vehiculul pe care îl conducea a explodat în afara Moscovei, potrivit Agerpres. Victima era fiica lui Aleksandr Dughin, cel care a caerut de mulți ani Rusiei lui Putin să-şi restabilească imperiul prin acapararea Ucrainei.

Concluziile agenţiilor de spionaj americane au fost relatate pentru prima dată de NYT. 

Citeste si: Cine a fost Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”? A murit într-un cumplit atentat

Ambasada Ucrainei la Washington, CIA şi Consiliul de Securitate Naţională al Casei Albe au refuzat să comenteze.

Ucraina a negat implicarea în asasinatul de la Moscova

Ucraina a negat de la bun început implicarea în uciderea Dariei Dughina.

Dacă totuşi uciderea Dariei ar fi "opera" agenţilor ucraineni, după cum concluzionează evaluarea serviciilor de informaţii americane, aceasta ar demonstra capacitatea Kievului de a conduce operaţiuni sub acoperire în interiorul Rusiei.

La scurt timp după incident, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a acuzat Ucraina pentru uciderea Dariei Dughina, declarând că anchetatorii au stabilit că această "crimă a fost pregătită şi comisă de serviciile speciale ucrainene" şi l-au identificat pe autor ca fiind o femeie ucraineană.

Nu s-a putut stabili dacă agenţiile de informaţii americane cred că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, un aliat apropiat al Washingtonului, cunoştea sau nu planurile de a o ucide pe Daria Dughina.  

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un blindat rusesc a fost lovit în plin de o rachetă ucraineană

Unii oficiali americani bănuiesc că tatăl lui Dughina, Aleksandr Dughin, a fost ţinta reală a operaţiunii şi că agenţii care au efectuat-o credeau că el va fi în vehicul cu fiica sa.

Dughin, una dintre cele mai proeminente voci ale Rusiei care îndeamnă Moscova să-şi intensifice războiul împotriva Ucrainei, a fost un susţinător de frunte al unei Rusii agresive şi imperialiste.

Întrebat despre concluziile serviciilor de informaţii americane, Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Ucrainei, a negat din nou implicarea guvernului ucrainean în uciderea Dariei Dughina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si