Medicul de familie Emilia Raileanu sustine ca sunt anumite categorii de oameni care nu ar trebui sa consume carne de porc.

"Ce spunem noi acum e idealul, dar copiilor ar trebui sa li se dea pana la 2-3 ani, sau chiar mai mari, carne de pasare – pui, curcan-, si aceasta de tara, de la pasari crescute natural si nevaccinate, sau nevaccinate excesiv", spune medicul.

Lista persoanelor care nu ar trebui sa consume carne de porc continua cu pacientii care se confrunta cu afectiuni hepatice grave – ciroze, hepatite cronice, cu persoanele care fac dializa etc.



"Cei cu hepatita cronica sau ciroza nu sunt neaparat in pericol de moarte daca o data-de doua ori pe an mai mananca si carne, insa slaba si pregatita la gratar. Cei cu probleme renale, de asemenea vizati, oricum mananca super-cantarit, au ratii foarte stricte, sunt lucruri pe care le cunosc", spune medicul Emilia Raileanu, pentru adevarul.ro.

De altfel, si diabeticii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a consuma carne. O categorie "napastuita" sunt cei care au guta. Ei su clar interzis la consumul de carne de porc.

"Sunt pacienti care mi-au spus ca au simtit diferenta imediat ce au incetat sa mai manance carne. As spune ca acestia sunt, din acest punct de vedere, cei mai napastuiti, pentru ca guta este foarte dureroasa, invalidanta. Ei nu trebuie sa se atinga de carne, desi am si pacienti care nu pot respecta intocmai acest sfat", mai spune medicul.


"Din pacate, numarul pacientilor diagnosticati cu guta este in crestere, probabil determinat in buna masura de ceea ce consumam, pentru ca foarte greu poti sa ai un control total asupra alimentelor pe care le introduci in alimentatie", mai spune medicul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si