Ambele formații au atuuri care le recomandă pentru câștigarea trofeului mult dorit, însă diferența poate fi făcută și de această dată de micile detalii. Thomas Tuchel are o revanșă de luat în fața lui Jurgen Klopp, pe care nu a reușit să îl învingă pe parcursul acestui sezon, deși cei doi tehnicieni s-au înfruntat de trei ori. Iată care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei echipe, înaintea finalei de pe Wembley.

Liverpool, program de foc și șansa de a face istorie

Pentru Liverpool, cucerirea Cupei Angliei ar însemna șansa de a aduăga în palmares încă un trofeu obținut în acest sezon. Dacă va reuși să câștige și trofeul UCL, formația lui Jurgen Klopp păstrează șanse excelente la realizarea unui “poker“ istoric, cu titlul din Premier League, Cupa Ligii, FA Cup si trofeul Ligii Campionilor câștigate în același sezon.

Această performanță este una care nu a mai fost atinsă de niciun club din Anglia, astfel că Mo Salah, Sadio Mane și colegii lor beneficiază de o motivație cum nu se poate mai bună. În același timp, alergatul după atât de mulți iepuri ar putea să îi cauzeze probleme lui Liverpool, are se confruntă cu un program dificil. Cu patru zile înaintea finalei, Liverpool se deplasează pe terenul celor de la Aston Villa. 

Meciul contra formației din Birmingham se poate dovedi a fi esențial în lupta pentru titlu, astfel că nu se știe în ce măsură Klopp își va putea odihni vedetele. Cu toate acestea, favorită la pariuri sportive este Liverpool, cu o cotă de 2.00. Chelsea păstrează, însă, o serie importantă de avantaje.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dorință de revanșă și ultima șansă la un trofeu

Aproape sigură de prezența în Top 4 la finalul sezonului din Premier League, Chelsea se poate concentra total pe finala FA Cup. Aceasta reprezintă ultima oportunitate a sezonului pentru cucerirea unui trofeu. În plus, pentru unii jucători este ultimul mare meci pe care îl vor disputa în tricoul albastru.

Antonio Rudiger și Andreas Christensen, foști câștigători ai Ligii Campionilor cu Chelsea, vor pleca liberi de contract. Aceștia își doresc să își încheie aventura la Londra cu un succes pe Wembley. Motivat este și atacantul Romelu Lukaku, care vrea să șteargă amintirea unui sezon eșuat, marcat și de interviul neinspirat acordat în decembrie, prin care se plângea de faptul că regretă transferul de la Inter Milano.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Thomas Tuchel l-a întâlnit de trei ori pe Jurgen Klopp în acest sezon și, de fiecare dată, partidele s-au terminat la egalitate (1-1 și 2-2 în campionat, respectiv 0-0 în Cupa Ligii). În disputa de pe Wembley, din finala Cupei Ligii, diferența au făcut-o loviturile de departajare, la care Liverpool a fost mai bună. Rămâne de văzut cine va câștiga legendarul trofeu. Cert este că meciul de pe Wembley se anunță a fi un adevărat regal pentru fani și pariori!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si