In articol:
Premierul Indiei a descris moartea miliardarului Cyrus Mistry, fost președinte al Tata, cel mai mare concern de business din țară, drept o „mare pierdere” pentru lumea afacerilor.
Cine a fost Cyrus Mistry
Cyrus Mistry era fiul cel mai mic al magnatului din sectorul construcțiilor Pallonji Shapoorji Mistry.
Omul de afaceri a absolvit London Business School și era adesea descris de prieteni și colegi ca fiind o persoană foarte clamă și blândă.
În mașina în care se afla Cyrus Mistry erau patru persoane, dintre care două au decedat pe loc, iar alte două au ajuns la spital, a declarat poliția din statul Maharastra din vestul Indiei.
Cyrus Mistry, care avea 54 de ani, a fost demis din funcția de președinte al Tata în 2016, în urma criticilor aduse performanței sale. El a fost înlocuit de Ratan Tata- omul pe care Mistry îl înlocuise cu doar patru ani mai devreme.
Citeste si: Înjunghieri în masă în Canada: cel puțin 10 morți și 15 răniți
Potrivit BBC News, schimbarea de la vârful gigantului industrial a fost învăluită în mister și a declanșat o luptă juridică de lungă durată în care instanța superioară a Indiei a dat în cele din urmă o decizie în favoarea companiei Tata.
Gigantul indian operează în peste 100 de țări- furnizând produse diverse inclusiv sare, oțel și produse software- și a avut un venit de peste 130 de miliarde de dolari anul trecut.
Cum s-a produs accidentul în care a murit Cyrus Mistry
Cyrus Mistry și însoțitorii săi călătoreau cu un Mercedes prin cartierul Palghar din Maharashtra când mașina lor a lovit un despărțitor din drum, în timp ce traversa un pod peste un râu.
Potrivit poliției, Mistry a murit ulterior la locul accidentului. Cel puțin alți doi au fost transportați la spital.
Într-un mesaj pe Twitter, premierul Modi l-a numit pe Cyrus Mistry un „lider de afaceri promițător care a crezut în dezvoltarea economică a Indiei”.
Ministrul adjunct al statului Maharashtra a ordonat o anchetă a poliției. Accidentul a scos în evidență numărul mare de accidente rutiere din țară, datele guvernamentale arătând că acestea s-au soldat cu 150.000 de vieți în 2021- o medie de 18 decese pe oră.