Gabriel Rusu este șef de promoție al Liceului Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei. Pe lângă faptul că a terminat cu 10 pe linie, acesta a dat dovadă și de multă determinare. Băiatul făcea zilnic naveta 40 de kilometri pentru a ajunge la școală și pentru a sta la ore. Acesta spune că nu este un tocilar, ba chiar detestă să memoreze informații. 

Citește și: Admiterea Universitatea București 2023. Calendarul complet pentru înscrierea la facultate!

„Nu sunt tocilar, eu nu pot reține învățând pe de rost, ci doar logic, pe baza unor asocieri, a unor imagini și a unor rezumate. La clasă eram atent, receptiv, iar acasă lăsam undeva la 20 – 30% pentru aprofundare. Nu am avut niciodată nevoie de meditații, nici acum pentru bacalaureat, având în vedere că cerințele examenului sunt din materia de liceu, nu văd de ce aș avea nevoie”, spune adolescentul.   

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: VIDEO Olandezii au rămas muți de uimire când au văzut un român care a intrat cu TIR-ul pe un pod de biciclete- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Acesta a povestit și cum mergea în microbuz înghesuiți și câte 40 de persoane. 

Citește și: El este Alex Drăghia, elevul din Caracal admis la Universitatea Harvard

Tânărul ține să mulțumească mai multor persoane din viața lui

„Au fost ani de care îmi amintesc cu plăcere, asta și datorită dirigintelui nostru, prof. Mihai Cioată, care a avut grijă să formăm un colectiv unit, închegat.

Din păcate, la jumătatea clasei a IX-a a intervenit pandemia care a întrerupt cursul normal și care ne-a ținut un an și jumătate în online. Am pierdut mult pe partea socială, dar pe partea de lecții, noi am făcut cursuri în online regulat, profesorii s-au preocupat, ne-au trimis constant materiale”, mărturisește Gabriel.  Tatăl lui Gabriel este preot în Ciocănești, la fel și fratele său mai mare, care este preot în Suceava. 

Citește și: Elevii cu rezultate excepţionale din Suceava, premiaţi alături de profesori în Gala "Copiii pe primul loc"

 Tânărul este atras de materiile reale, așa că își dorește să meargă la Medicină la Iași. „Datorez o bună parte a rezultatelor mele și colectivului de profesori de la clasă, oameni deosebiți, dintre care aș menționa pe doamna Daniela Cornețchi, de la limba română, Liliana Afloarei, de la fizică, care a predat această disciplină pe înțelesul tuturor, Ciprian Vrânceanu, de la istorie, Octavian Rezuș, de la matematică, Marius Marinuc – psihologie, Adina Caciur- biologie, etc”, a conchis Gabriel.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si