Consiliul Politic Național al PSD a decis, luni, să îl propună pentru funcția de ministru al Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, pe senatorul de Vrancea Angel Tîlvăr.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Angel Tîlvăr ca ministru al Apărării. Acesta a depus, luni, jurământul la Cotroceni.

Cine este Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării Naționale

Noul ministru al Apărării Naționale, Angel Tîlvăr este doctor în științe umaniste, titlu pe care l-a obținut la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași în 2012.

Tot în același an, el a absolvit cursuri la Academia Națională de Informații și Institutul Diplomatic Român. Între 2003 și 2003 a făcut un curs la Colegiul Național de Apărare.

Mai mult, Angel Tîlvăr a absolvit facultatea de limbi și literaturi străine în 1985, fiind profesor de limba engleză până în 2004.

Tîlvăr face parte din organizația PSD Vrancea, dar legăturile sale cu organizația județeană nu sunt foarte strânse, susțin surse din partid.

De asemenea, în Guvernul Ponta IV, din decembrie 2014, Angel Tîlvăr a ocupat funcția de ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni.

Citeste si: Cu cât va crește salariul minim. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Cine este Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării Naționale. Biografie

Cine este Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării Naționale. Biografie

[Sursa foto: Facebook Angel Tîlvăr]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Mesajul transmis de Marcel Ciolacu, la Constanța: ,,Am lucrat la anumite modificări în zona reglementării prețului la energie''

Angel Tîlvăr este senator din 2022 și conduce delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

„Sunt parlamentar, sunt senator, totodată am fost membru în delegația României în Adunarea Parlamentară NATO, delegație pe care o conduc.

Totodată în cadrul Adunării Parlamentare a NATO sunt președinte al Comisiei pentru Democrație și Securitate și în momentul de față sunt președintele comisiei pentru afaceri europene din Senat”,  a declarat Angel Tîlvăr înainte ca președintele Klaus Iohannis să semneze decretul privind numirea sa.

Premierul Nicolae Ciucă a explicat imediat după numire noului ministru că experiența acestuia în relația cu NATO și experiența politică sunt „argumente solide” pentru preluarea portofoliului Apărării.

Conform declarației de avere, Angel Tîlvăr nu deține vreun imobil sau teren, dar are două mașini și o șalupă. 

Angel Tîlvăr este oficial noul ministru al Apărării Naționale

Angel Tîlvăr a subliniat, într-o conferință de presă organizată înaintea numirii sale la șefia Ministerului Apărării, la sediul PSD, că speră la o colaborare foarte bună cu președintele Klaus Iohannis.

„Relația cu președintele e una specificată clar de lege pe care eu o voi respecta și sperând într-o colaborare foarte bună pentru că este în interesul tuturor”, a precizat noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr.

Noul ministru al Apărării a mai vorbit și despre războiul din Ucraina, în condițiile în care demisia fostului ministru a venit după declarații considerate controversate pe acest subiect.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„La estul României există o situație de securitate cauzată de invazia Rusiei lui Putin nejustificată și neprovocată. Aceasta este principala preocupare pe care o avem în acest moment din dorința de a păstra cetățenii acestei țări într-o atmosferă de calm, de normalitate, pentru a-și putea desfășura activitatea în mod pașnic, corect, normal”, a mai adăugat Angel Tîlvăr.

Citeste si: Ministrul de Interne, Lucian Bode, acuzat de plagiat. "Sunt pasaje întregi preluate de pe Wikipedia în teza sa de doctorat"

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si