Atacul armat a avut loc marți dimineața, în jurul orei locale 08.30, când locuitorii din New York se îndreptau spre locurile de muncă.Un individ aflat în garnitura de metrou care intra în staţia 36 și-a pus pe față o mască de gaze, a scos din rucsac o canistră, a deschis-o şi trenul s-a umplut de fum, după care a deschis focul, rănind mai mulți oameni aflaţi atât în tren, cât şi pe peron.

Citeste si: Atac la New York- 8 morți și 16 răniți

Atacul armat nu face pentru moment obiectul unei "anchete pentru act terorist", potrivit Reuters. "Putem spune că este vorba de un act de violenţă, nu avem persoane cu răni care să le pună viaţa în pericol", a declarat șefa poliției din New York, Keechant Sewell. 

Cine este suspectul urmărit de poliția din New York

Șefa poliţiei din metropola New York a precizat că suspectul, care este încă în libertate, este un bărbat afro-american corpolent şi care în timpul faptelor purta o vestă de culoare verde de genul celor utilizate pe şantiere şi un hanorac cu glugă.

Citeste si: VIDEO- UPDATE- Atac armat la metroul din New York. 13 răniți, atacatorul a fugit

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Suspectul a fost descris de martori şi ca având asupra sa unelte pentru construcţii.

Cine este Frank R James, principalul suspect al atacului de la metrou   

Poliția a anunţat miercuri dimineață că îl caută pe Frank R James, deoarece acesta a închiriat o dubă, care ar putea avea legătură cu împușcăturile. Cheia dubei, închiriată în Philadelphia, a fost găsită la locul faptei.

Frank James, care are adrese în Wisconsin și Philadelphia, a postat în ultimii ani zeci de videoclipuri pe rețelele de socializare, în care își exprimă opinii extremiste. Recent, el l-a criticat și pe primarul orașului New York, Eric Adams, arată The New York Times.

Doi oficiali ai legii au spus că la locul împușcăturii a fost găsit un card de credit cu numele lui Frank R James, precum și cheia unei dube pe care el o închiriase.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Se pare că James a închiriat duba în Philadelphia în ultimele zile, a condus-o aproape de linia de metrou unde a avut loc atacul și a abandonat-o acolo, a spus un oficial.

Furgoneta a fost găsită de polițiști în după-amiaza zilei de marți.

„Căutăm să determinăm dacă are vreo legătură cu atacul”, a declarat șeful detectivilor din cadrul Departamentul de Poliție din New York (NYPD), James Essig.

NYPD a cerut „oricărei persoane care are informații despre locul unde se află” să sune la o linie telefonică de urgență. Bărbatul nu a fost desemnat ca suspect în atac, însă poliția crede că acesta ar putea avea informații referitoare la atac.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si