Modificarea subiectelor de la BAC şi Evaluarea Naţională este motivată de dorinţa de a renunţa la subiectivism în corectarea lucrărilor. Ideea reprezentanţilor Educaţiei constă în introducerea în cele două examene a testelor de tip grilă.

Ideea a plecat de la fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa. Conform portalului edupedu.ro, Valentin Popa şi-a asumat această schimbare şi a povestit şi de unde i-a venit această idee.


 

“Ideea mi-a venit de la modul în care se dau examenele de rezidenţiat şi de intrare în Institutul Naţional de Magistratură.  Această idee a apărut imediat după rezultatele de la Bacalaureat si de la Evaluarea Naţională, când s-a constatat o serie întreagă de nemulţumiri din punctul de vedere al sistemului de corectare. Profesorii au avut mult prea mare libertate în a puncta acei itemi făcuţi incomplet de elevi: unii au punctat aproape de maxim, alţii aproape de minim”, a precizat fostul ministru.

Propunerea lui Valentin Popa este intens dezbătută în aceste zile, mai ales că reprezentanţii Educaţiei au declarat că vor introducerea grilelor încă din acest an. Până la urmă, ministerul interimar, Rovana Plumb a precizat, vineri, că examenele din acest an se vor da ca şi în 2017. ”Nu schimbăm regulilel în timpul jocului”, a precizat Rovana Plumb, care a dat dispoziţie ca noile subiecte, de tip grilă, să fie retrase de pe site-ul ministerului. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Însă este foarte posibil ca subiectele de examen să fie schimbate pentru anul viitor şi propunerea fostului ministru să rămână în picioare. De altfel, Valentin Popa a precizat că el nu vede nicio problemă în aplicarea testelor grilă chiar la copiii de clasele a XII-a şi a VIII-a, deşi nu s-au pregătit până acum pe acest tip de subiect.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca elevii să copieze mult mai uşor la astfel de subiecte, Valentin Popa spune că avea în vedere existenţa a patru tipuri de subiecte în aceeaşi sală, pentru ca cerinţele şi răspunsurile să nu fie identice la toţi elevii.

Ceea ce este interesant este faptul că, în vara lui 2018, fiica lui Valentin Popa a dat Evaluarea Naţională, ea fiind în mijlocul unui scandal după ce s-a zvonit că ea le-ar fi divulgat prietenilor ei, subiectele de examen înainte ca acesta să se ţină. Pe atunci ministru al Educaţiei, Valentin Popa a negat vehement informaţia şi a spus că sunt doar speculaţii şi atacuri asupra lui. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si