UPDATE 14.30: Turistul francez care era căutat de salvamontişti în Munţii Bucegi a fost găsit mort pe Jepii Mici, în partea inferioară.

Ambasada Franței la Bucureşti a confirmase anterior, marţi, că turistul francez dispărut în Munții Bucegi este un angajat de-al lor. Acesta a plecat sâmbătă din București pentru a face un traseu pe munte. Salvamontiștii din Brașov  au depus toate eforturile să îl găsească.

Bărbatul dispărut este angajat al Ambasadei Franței

Reprezentanții Ambasadei Franței spun că este vorba despre o persoană familiarizată cu urcatul pe munte și cunoaște regulile pentru astfel de trasee.

”Precizăm că este o persoană în condiţie fizică bună, familiarizat cu regulile specifice ale urcatului pe munte, care a parcurs şi alte trasee montane din România”, transmite Ambasada Franţei la Bucureşti.

Citește și: VIDEO- Turiști salvați de pe munte. Salvatorii montani din Argeș au recuperat patru adulți și doi copii de pe Vârful Albina

Apelul Salvamont Bușteni

Salvamontiştii din Brașov sunt în alertă. Ei au făcut apel la populaţie, luni seară, pentru a găsi turistul francez dispărut în Munții Bucegi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

”Un turist francez de 58 de ani este căutat de salvamontisti în Munţii Bucegi. Constituţie atletică, 1.85 înălţime, 80 kg”, este anunțul de pe pagina de Facebook a Salvamont Brașov. Au publicat și o fotografie cu turistul francez.

Conform datelor furnizate, bărbatul are păr cărunt, ochi căprui, 1,85 metri înălţime şi 80 kg.

Purta o geacă neagră, pantaloni negru/kaki, rucsac kaki, încălţăminte sport negru/kaki.

Turistul a dispărut în Munții Bucegi

Turistul a dispărut în Munții Bucegi

[Sursa foto: Salvamont Brașov]

Citește și: VIDEO- Vremea s-a răcit brusc. A nins ca-n povești în mai multe zone din România! Peisaj de iarnă la mijlocul lunii octombrie

Ce s-ar fi întâmplat cu bărbatul?

Salvamontiştii mai spun că bărbautl a plecat, sâmbătă dimineaţă, din Bucureşti şi a ajuns în Buşteni cu planul legat de două posibile trasee.

Prima variantă de traseu ar fi fost: Buşteni, Cabana Gura Diham, Caba Malaieşti, Vf. Omu, retur Babele, Sinaia.

Varianta a doua pe care bărbatul ar fi putut merge: Buşteni, Jepii Mici, Cabana Caraiman, Cabana Piatra Arsă, retur Sinaia gară.

Un turist francez de 58 de ani este căutat de salvamontisti în Munţii Bucegi

Un turist francez de 58 de ani este căutat de salvamontisti în Munţii Bucegi

[Sursa foto: Salvamont Brașov]

Cei de la Salvamont Brașov fac un apel către populație: ”Persoanele care pot oferi informații ce pot conduce la depistarea turistului, sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 sau la 0SALVAMONT!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si