Bătălia pentru Primăria Capitalei a început. Alegerea finală o vor face bucureștenii care își vor exprima votul la alegerile locale din 2024.

Iată cine este Cătălin Cîrstoiu, contracandidatul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. 

Candidați la alegerile locale 2024 la Primăria Municipiului București

  • Nicușor Dan (independent, susținut de Alianța Dreapta Unită)
  • Cătălin Cîrstoiu (independent, susținut de coaliția PSD-PNL)
  • Cristian Popescu Piedone (din partea Partidul Umanist Social Liberal- PUSL)
  • Mihai Enache (AUR)

Cine este Cătălin Cîrstoiu, contracandidatul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei la alegerile din 2024?

Cătălin Cîrstoiu are 50 de ani și este medic ortoped. În prezent, el ocupă funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și este șef al Secției Ortopedie-Traumatologie I a SUUB. Pe lângă funcțiile pe care le ocupă în prezent, contracandidatul lui Nicușor Dan este și decanul Facultății de Medicină Veterinară de la Universitatea „Carol Davila” din Capitală.

În anul 2020, în timpul pandemiei de COVID, Cătălin Cîrstoiu a fost pus în funcția de manager interimar al Spitalului Universitar în locul Adrianei Nica. Aceasta a fost demisă pentru slaba gestionare a crizei provocate de virusul mortal. Cîrstoiu a mai condus Spitalul Universitar și între anii 2009 și 2016.

catalin cirstoiu

Medicul Cătălin Cîrstoiu este convins că va obține simpatia alegătorilor la alegerile locale din 2024, în cursa pentru Primăria Capitalei.

[Sursa foto: Facebook]

Acum, în 2024, el își propune să ajungă primar general al Capitalei.

„Sunt medic, profesor universitar. Nu sunt om politic. Până astăzi nu am avut o carieră politică, dar astăzi este într-adevăr un moment în care alianța celor mai mari două partide din România, PSD și PNL, scoate prima oară un produs al acestei alianțe- candidatul la Primăria Capitalei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Am discutat mult despre idei, proiecte, tot felul de lucruri care ar putea fi schimbate, despre modificări absolut necesare în cadrul legislati.

Am vorbit atât de mult încât la un anumit moment la o convergență a unor planuri. Am început să armonizăm niște obiective care au dus la un plan unic pentru București, la un plan pentru viitor”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, conform Euronews.

Cătălin Cîrstoiu a afirmat într-un interviu că este convins că va ocupa funcția de primar general al Capitalei. Totodată, acesta este convins și că oamenii își doresc un nou primar, conform Hotnews.ro

Nicușor Dan se află la „cârma” Primăriei Capitalei din 2020

Nicușor Dan este activist civic, matematician și a fost președintele partidului USR. El a candidat de mai multe ori pentru funcția de primar general al Capitalei, la alegerile locale din iunie 2012 și la alegerile din 2016. Totodată, el și-a dorit funcția de consilier general al municipiului București în anul 2016. El a fost ales în anul 2020 ca primar general al Capitalei, atunci când a câștigat cu 42,8% din voturile cetățenilor. La alegerile locale din 2016 el a obținut un procent de 30,5% pentru postul de primar al Bucureștiului, însă a fost ales consilier general.

Nicușor Dan are doctorat în matematică în Franța, însă a ales să se întoarcă în România și să fondeze Școala Normală Superioară București.

În plus, Nicușor Dan este fondatorul asociației Salvați Bucureștiul, asociație care militează pentru respectarea legii și dezvoltarea urbană a Capitalei, de aici și dorința sa de a ocupa poziția de primar general al Capitalei.

nicusor dan

Nicușor Dan este primar general al Capitalei din anul 2020.

[Sursa foto: Facebook Nicușor Dan]

Nicușor Dan se mai află în scaunul de primar general al Capitalei pentru încă o vreme, până la alegerile locale, când acesta ar putea fi detronat în urma voturilor românilor. El este de părere că contracandidatul său, Cătălin Cîrstoiu este de fapt „doar candidat PSD” și dacă va fi ales, va face întocmai cum îi dictează partidul.

„Pentru moment nu vreau să vorbesc de domnia sa ca persoană, aştept să citesc, că nu i-am făcut fişa. Am vorbit de două sau trei ori la telefon pe o chestiune legată de Spitalul Municipal, o extindere, o autorizaţie, certificat de urbanism", a declarat Nicuşor Dan, conform Ziare.com.

Nicușor Dan a dezvăluit că i-a acordat ajutor medicului în ultimul an, fiind vorba despre „o investiție europeană la Spitalul Municipal”.

Lista primarilor generali ai Capitalei din  1990 până în prezent

  • Nicușor Dan din Octombrie 2020- Prezent( INDEPENDENT)
  • Gabriela Firea din Iunie 2016- 2020 (PSD)
  • Răzvan Sava din Noiembrie 2015- Iunie 2016 (PNL)
  • Stefănel Dan Marin dinSeptembrie 2015- Noiembrie 2015 (UNPR)
  • Sorin Oprescu din Iunie 2008- Septembrie 2015 (PSD/Independent)
  • Adriean Videanu din Aprilie 2005- Iunie 2008 (PDL)
  • Razvan Murgeanu din Decembrie 2004- Aprilie 2005 (PD)
  • Traian Băsescu din Iunie 2000- Decembrie 2004 (PD)
  • Viorel Lis din Ianuarie 1997- Iunie 2000 (PNȚCD)
  • Victor Ciorbea din Iunie 1996- Martie 1998 (PNȚCD)
  • Crin Halaicu din Februarie 1992- Iunie 1996 (PNL)
  • Doru Viorel Pană din Septembrie 1991- Februarie 1992 (FSN)
  • Viorel Oproiu din Noiembrie 1990- Septembrie 1991 (FSN)

alegeri voturi

Alegerile locale au loc pe data de 9 iunie în 2024.

[Sursa foto: iStock]

Când au loc alegerile locale în 2024?

Alegerile locale se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile europarlamentare în 2024, pe data de 9 iunie 2024. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 și 29 septembrie 2024, iar alegerile parlamentare vor avea loc pe 8 decembrie 2024, conform calendarului alegerilor din 2024.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Alegerile europarlamentare și alegerile locale au fost comasate în acest an, iar motivul din spatele acestei decizii ar fi acela că primarii vor fi mult mai „motivați” să își mobilizeze alegătorii și își pot consolida cu ușurință poziția.

La alegerile locale din acest an, în cursa pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu nu sunt singuri. Pe lângă ei, mult râvnita funcție este dorită și de Cristian Popescu Piedone, din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), dar și de Mihai Enache (din partea AUR).

Cristian Popescu Piedone este în prezent primarul Sectorului 5. În trecut a fost primarul Sectorului 4 și a avut două mandate: 2008-2012 și 2012-2015. Acesta a demisionat după tragedia de la Clubul Colectiv.

În schimb, Mihai Enache este deputat AUR și timp de doi ani el a condus Direcția de Investiții a Primăriei Sectorului 4, potrivit Euronews.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si