Close sidebar
Close sidebar

Cine este cel mai bogat român? Antreprenorul cu o avere de 2,1 miliarde de dolari l-a detronat pe Ion Țiriac

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român, potrivit topului Forbes. Un antreprenor celebru i-a luat locul, după ce averea sa a crescut considerabil în anul 2023.

Stefania Pavel,

El este Daniel Dines, cel mai bogat român.

[Sursa foto: Colaj X, Facebook & Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ion Țiriac, în vârstă de 84 de ani, cunoscut ca fiind cel mai bogat român a fost detronat din topul Forbes. Deși are o avere de 2 milioane de dolari, fostul jucător de tenis este acum pe locul doi.

Cum și-a clădit averea cel mai bogat român?

În prezent, pe locul unu în Topul Forbesc este Daniel Dines. Antreprenorul în vârstă de 51 de ani are o avere de 2,1 milioane de dolari. El se află pe locul 1456 în topul bogaților lumii, iar Ion Țiriac pe locul 1486. Co-fondatorul companiei de software UiPath este originar din Bacău, iar în anul 2019 el a fost numit primul miliardar român care se ocupă cu afaceri cu roboți software. 

El este Daniel Dines, cel mai bogat român.

[Sursa foto: X]

Citește și: Cea mai bogată româncă, investiţie de milioane de euro în Bucureşti

Miliardarul român Daniel Dines demisionează din funcția de co-CEO al UiPath

De la data de 31 ianuarie, Daniel Dines a declarat că renunță la funcție de director general, însă acesta va prelua un rol nou înființat de Chief Innovation Officer, în încercarea de a aplicat inteligența artificială în serviciile oferite clienților companiei.

„Ca inginer în sinea mea, aici a fost întotdeauna adevărata mea pasiune. Vreau să conduc agenda de inovare UiPath pentru a transforma automatizarea companiilor prin valorificarea următoarei generații de tehnologii AI în soluții practice pentru clienții noștri. De asemenea, voi continua să servesc în calitate de președinte executiv al Consiliului de Administrație, unde voi colabora cu Rob pentru decizii strategice și voi provoca echipa de conducere să susțină cel mai important ingredient al nostru, pentru succes și fericire: cultura noastră” , a

declarat antreprenorul pe  blog.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Alături de el se află la conducere și Robert Enslin, care are peste 30 de ani de experiență la vârful unor companii IT ca Google și SAP. El va rămâne la conducere în continuare.

Citește și: Un celebru afacerist român oferă o recompensă uriașă cui afla cine i-a incendiat mașina: „Data trecută am oprit preoţii din rugăciuni“

Acțiunea UiPath care a fost fondată în anul 2005 are sediul central la New York, acolo unde s-a listat pe Bursă. În anul 2023, compania UiPath are venituri de 9,5 miliarde de dolari și o dinamică în creștere cu 34%, conform Investing.

„Intrăm în anul fiscal 2024 cu lansarea noilor noastre iniţiative de lansare pe piaţă conform calenda­rului şi cu un impuls în creştere, pe măsură ce atât clienţii, cât şi partenerii văd impactul pozitiv pe care platforma noastră de automatizare a afacerilor îl poate avea asupra angajaţilor, clienţilor şi afacerilor lor”, a declarat Rob Enslin, codirector executiv al UiPath. 

Daniel Dines alături de Marcel Ciolacu.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

În luna noiembrie Daniel Dines s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu pentru a găsi împreună soluțiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului. Atunci, acesta a declarat pe pagina sa de Facebook că vrea să învețe din experiența și modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din țări avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite. 

”Am certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii noștri de termen lung în această privință și cred că este firesc ca România să se bazeze pe Daniel Dines și tinerii săi, care au construit cu energie, disciplină și multă pricepere, un gigant tehnologic care valorează miliarde de dolari!”, a scris Marcel Ciolacu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI