Claudia Sheinbaum, candidata stângii la putere şi fost primar al capitalei Ciudad de Mexico, este în vârstă de 61 de ani.

Ea er fi câştigat alegerile cu 58% din voturi faţă de fosta senatoare de centru-dreapta Xochitl Galvez.

Citește și: Un nou record de căldură în Ciudad de Mexico. Cât arată termometrele?

Claudia Sheinbaum ar urma să-şi sărbătorească victoria seara în marea piaţă centrală Zocalo, sub ferestrele Palatului Naţional, sediul preşedinţiei.

Cine este Claudia Sheinbaum 

Claudia Sheinbaum este om de știință, mai precis climatolog. Ea a fost primarul capitalei Ciudad de Mexico și este considerată o aliată de lungă durată a preşedintelui în funcţie, Andrés Manuel López Obrador.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fostul președinte nu mai avea dreptul să candideze după şase ani de mandat.

Claudia Sheinbaum a militat pentru continuitatea cursului politic stabilit în ultimii șase ani de mentorul ei, președintele Andres Manuel Lopez Obrador, care a fost ales în 2018.

Popularitatea lui în rândul săracilor a ajutat-o ​​să-i conducă triumful la urne. Claudia Sheinbaum a promis că va continua politicile sale, inclusiv o pensie universală pentru bătrâni și un program care plătește tinerii pentru a face ucenicie.

"Vom dedica fonduri publice pentru a continua programele sociale ale președintelui”, a explicat Claudia Sheinbaum.

Ea a mai spus că va exista o „relație de prietenie” cu Statele Unite, adăugând că "vom apăra întotdeauna mexicanii” din SUA.

Campanie electorală cu 34 de candidați uciși!

Campania electorală a fost însă umbrită de violențe. Cel puțin 34 de candidați au fost uciși începând din septembrie, când s-a deschis faza de depunere a candidaturilor, potrivit datelor firmei de consultanţă Integralia.

Autorităţile spun că grupări criminale care se luptă pentru influenţă în unele regiuni se află în spatele multora dintre atacuri.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si