Clotilde Marie Brigitte Armand s-a născut pe 28 iunie 1973, în Pointe-à-Pitre, Franț. Ea este de profesie inginer.

Clotilde Armand a lucrat până în anul 2019 în managementul unor mari companii private (KPMG România, Airbus, Distrigaz Sud, Engie, Egis România) la Boston, Hamburg, Toulouse, Paris și București.

Clotilde Armand a fost membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul

Clotilde Armand a fost membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul și a candidat din partea USB la primăria Sectorului 1 al Bucureștiului la alegerile locale din 2016.

A fost consilier local în Sectorul 1 din București din 2016 până în 2019.

De anul trecut, ea este eurodeputat în Parlamentul European în legislatura 2019-2024, aleasă pe listele alianței USR-PLUS..

Clotilde Armand s-a născut la Pointe-à-Pitre, Franța, în departamentul francez de peste mări Guadelupa. Acolo tatăl ei își îndeplinea serviciul militar alternativ ca profesor de matematică, conform wikipedia.ro.

Clotilde Armand
Clotilde Armand

Familia ei este originară din orașul francez Vichy, unde trăiesc în prezent părinții ei.

Bunica din partea tatălui a Clotildei Armand a fost verișoară primară cu scriitorul Jean Giraudoux, iar bunica din partea mamei a fost fiica contelui de Champs de Saint-Leger.

Noul primar al Sectorului 1 a învățat la școala Notre-Dame din Cusset, apoi la cea din Vichy.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

După aceea, a studiat în 1993-1996 la École Centrale de Paris, obținând diploma de inginer. În perioada 1995-1997, a urmat studii postuniversitare la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge, Massachusetts (SUA), unde a obținut un dublu titlu de Master of Science în specialitățile „Ocean Engineering” și „Technology and Policy”, având și funcția de asistent la cursul „Engineering Systems Analysis”.

Cine este soţul lui Clotilde Armand?

Acolo l-a întâlnit pe viitorul ei soț, Sergiu Moroianu, matematician român, cercetător la Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, în acel timp doctorand în matematică la MIT.

Clotilde Armand şi Sergiu Moroianu
Clotilde Armand şi Sergiu Moroianu

Clotilde Armand s-a căsătorit în 1997 cu Sergiu Moroianu cu care are patru copii, un băiat și trei fete.Familia s-a stabilit la București în anul 1999.

În perioada 1999-2001 a lucrat la Bucuresti pentru KPMG, iar in 2000 a devenit director al departamentului de Consulting al KPMG Romania.

Între anii 2002-2004 a lucrat în Franța și Germania la MI-GSO, subcontractant al Airbus, unde a fost manager al proiectului "Sisteme" pentru designul avionului Airbus A380.

Între 2005-2010 a fost Director IT al Distrigaz Sud, apoi director al sucursalei Distrigaz Sud Distributie București și manager de proiect pentru Distrigaz Confort. Din 2010 până în 2013 a lucrat la Paris ca director of Innovation & New Markets pentru GDF Suez Energie France, cu accent pe producția de energie regenerabilă.

Din septembrie 2013 până în martie 2017 a fost director general pentru grupul de firme Egis din România, Bulgaria și Moldova.

Între 2017- 2019 a fost colaborator extern pentru Egis Rail, unde a îndeplinit funcția de Business Development Director- Continental Europe.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Hugh Grant dezvăluie detalii surprinzătoare despre noul film „Bridget Jones”: „Este extrem de amuzant, dar și foarte, foarte trist”- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Clotilde Armand a fost vicepreședinta Asociației Române a Inginerilor Consultanți (ARIC).

În anul 1997, Clotilde Armand și soțul ei, alături de alți români din diaspora, au derulat o campanie de lobby pe lângă președintele și autoritățile Statelor Unite în favoarea acceptării României în NATO.

Clotilde Armand
Clotilde Armand

În 2015, Armand a devenit unul dintre fondatorii partidului Uniunea Salvați Bucureștiul.

Sursa: wikipedia.org

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si