Un cetățean malayezian din Singapore în vârstă de 56 de ani și o femeie din Singapore în vârstă de 45 de ani vor fi spânzurați miercuri și, respectiv, vineri, 26 și 28 iulie.

Citește și: Doi tineri, bănuiți de trafic de droguri de mare risc, prinși în flagrant delict, în Oradea

Bărbatul și femeia au fost condamnați la moarte cu cinci ani în urmă pentru infracțiuni legate de droguri în două cazuri separate.

Amândoi condamnații au fost informați cu privire la decizia terifiantă doar cu o săptămână înainte de execuție, potrivit presei internaționale.

Cine este femeia de 45 de ani care va fi spânzurată vineri

Femeia pe nume Saridewi Djamani ar fi prima femeie care este executată din 2004 până în prezent. Ea a fost surprinsă în trafic cu 30 g de diamorfină, respectiv heroină.

În timpul procesului, ea a susținut că declarațiile ei către poliție nu au fost exacte, deoarece se confrunta cu sevraj de droguri în acel moment și nu era capabilă să „gândească corect”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dar Înalta Curte a constatat că simptomele ei de sevraj erau „minime și deloc vizibile” și nu sunt suficient de dăunătoare pentru a o forța să dea declarații iresponsabile.

Guvernul din Singapore nu a făcut declarații despre execuțiile care au avut loc de când au fost reluate spânzurările după pauza din pandemie, în 2022.

Proteste în Singapore împotriva execuțiilor nemiloase

Oficialii guvernamentali au apărat selectiv legile draconice asupra drogurilor în presa internațională și nu au acordat nicio atenție activiștilor locali care critică pedeapsa cu moartea.

Organizația Transformative Justice Collective a condamnat hotărârea statului de a continua să ia vieți în numele unui "război nemilos și nedrept" împotriva drogurilor.

Cine este femeia de 45 de ani care urmează să fie executată în Singapore. Ce a făcut

Cine este femeia de 45 de ani care urmează să fie executată în Singapore. Ce a făcut

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Experta Amnesty International Chiara Sangiorgio a declarat: „Este de neconceput faptul că autoritățile din Singapore continuă să urmărească cu cruzime mai multe execuții în numele controlului drogurilor. Nu există nicio dovadă că pedeapsa cu moartea are un efect descurajator unic sau că are vreun impact asupra consumului și disponibilității drogurilor. Pe măsură ce țările din întreaga lume elimină pedeapsa cu moartea și îmbrățișează reforma politicii în materie de droguri, autoritățile din Singapore nu fac nici una dintre ele".

„Singurul mesaj pe care îl transmit aceste execuții este că guvernul din Singapore este dispus să sfideze din nou garanțiile internaționale privind aplicarea pedepsei cu moartea", a mai spus Chiara Sangiorgio, conform site-ului instituției.

Ucisă pentru 30 de g de heroină

Singapore este una dintre cele patru țări, alături de China, Iran și Arabia Saudită, unde au fost confirmate execuții pentru infracțiuni legate de droguri în 2022. Amnesty International se opune pedepsei cu moartea necondiționat, în toate cazurile și în orice circumstanțe.

Saridewi Djamani a fost condamnată la pedeapsa cu moartea în 2018. Execuția ei ar fi fost stabilită pentru vineri, 28 iulie 2023 și va fi prima execuție a unei femei în Singapore în aproximativ 20 de ani. Ea a fost găsită vinovată de deținerea a aproximativ 30 de grame de diamorfină (heroină) în scopul traficului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si