Florin Cîțu, propus de liberali pentru funcția de premier, este actualul ministru al Finanțelor Publice și senator PNL. Acesta a mai fost propus și desemnat o dată prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură, dar cu câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură a anunțat că-și depune mandatul de premier desemnat.

Florin Cîțu a studiat în Statele Unite ale Americii

Florin Cîțu este născut pe 1 aprilie 1972 și este senator PNL din 2016. El a absolvit în anul 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un program doctoral completat, fără disertaţie, la Iowa State University.

Citeste si: Klaus Iohannis a anunțat numele premierului desemnat. Florin Cîțu: "Mâine seară pornim la lucru"

Premierul desemnat a fost economist șef al ING. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la Banca Centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003). În perioada 1997- 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA. Ca limbi străine cunoscute, din CV reiese că vorbește engleză, franceză și italiană.

Ce avere are ministrul desemnat Florin Cîțu

Citeste si: Florin Cîţu: „Am siguranţa că o să fie o guvernare stabilă”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform declarației de avere, el deține o cotă parte de 1/2 din două terenuri: unul de hectar din comuna Golești, sat Tulei, județul Vâlcea, iar celălalt, de 75 de hectare, din comuna Voineasa- ambele de la părinți.

În Tulei, el are și o cotă parte de 1/2 dintr-o clădire de 130 metri pătrați. Cîțu mai are un apartament de 130 de metri pătrați cumpărat prin credit în Sectorul 2 din Capitală. Acesta are un cont curent de 492.000 de lei, un credit de 303.000 de euro și a acordat un împrumut de 30.600 euro.

Sursa: Mediafax

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si