Cine este Gheorghiță Lipovan, temutul criminal român ținut sedat din motive de siguranță?

Deținutul care împrăștie teroare în Penitenciarul Craiova, fiind deosebit de violent, ar fi calmat cu medicamente de către responsabilii închisorii, potrivit Gandul.ro.

Citește și: Tragedie în Galați! O femeie a fost înjunghiată de soț în timp ce se certau

Gheorghiță Lipovan a fost condamnat de justiția belgiană după ce, în 2010, împreună cu mai mulți complici, a torturat până la moarte un bijutier din Bruxelles.

Revenit în România pentru executarea pedepsei, Gheorghiță Lipovan  se află încarcerat la Penitenciarul Craiova, care funcționează în regim de maximă siguranță.

Potrivit sursei citate, Gherorghe Lipovan este un deținut-problemă și nu poate fi ținut sub control decât prin sedare cu medicamente.

Gheorghiță Lipovan, extrădat cu avion militar și 12 agenți înarmați

Potrivit presei belgiene, cei cinci români care au participat la jaful din urmă cu 13 ani aveau între 30 și 44 de ani.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Bijutierul Dominique Legros, victima lor, a fost găsit mort în magazinul de bijuterii la care lucra. Bărbatul avea mâinile și picioarele legate și numeroase răni la cap, semn că a fost torturat.

Potrivit poliției belgiene, nu loviturile la cap îi provocaseră moartea. Înainte să plece, făptașii l-au sugrumat, în speranța că astfel ar putea să scape nepedepsiți.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că este vorba despre cinci români, între care și Gheorghiță Lipovan, un interlop din orașul ilfovean Voluntari.

Gheorghiță Lipovan a fost prins la Voluntari în urma unui control de rutină al Poliției Rutiere. Acesta a fost preluat de trupele speciale și extrădat în Belgia cu o aeronavă militară și 12 agenți înarmați.

Gheorghiță Lipovan, fost combatant în Legiunea Străină

Temutul criminal român ar fi fost combatant în Legiunea Străină și obișnuia să poarte numai haine de inspirație militară.

La momentul în care a fost prins, Gheorghiță Lipovan avea în bagaje mai multe ținte din carton de la trageri mai vechi, care demonstrau că țintea ca un adevărat profesionist.

De altfel, în scurta perioadă în care s-a aflat în arestul Poliției Capitalei, Lipovan a băgat în alertă autoritățile după ce rudele i-au pus în pachet un pistol cu glonț, încărcat.

Gheorghiță Lipovan ar fi jurat, de față cu mai multe persoane, să-i omoare pe frații Nuțu și Sile Cămătaru, în contul unui scandal vechi de mai bine de zece ani.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Gheorghiță Lipovan, fost combatant în Legiunea Străină

Gheorghiță Lipovan, fost combatant în Legiunea Străină

Cel mai temut criminal, sedat prin tratament medical

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au dezvăluit, pentru Gândul, că bărbatul îi amenință permanent pe ceilalți deținuți și ar avea un comportament foarte agresiv față de personalul penitenciarului.

Citește și: VIDEO- Mâna unui criminal, găsită lângă rău. Descoperire macabră făcută de un localnic, în Argeș

Printre polițiștii de penitenciare jigniți și amenințați de fostul militar, ar fi chiar unul dintre adjuncții Penitenciarului Craiova, comisarul șef Alex Noană.

Din cauza comportamentului deosebit de agresiv, Lipovan ar primi tratament medical de specialitate, prin care se urmărește calmarea condamnatului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si