Comentatorii politici susțin că ascensiunea grupării „Frații Italiei” partid ce domină în coaliția de dreapta, se datorează politicianului Giorgai Meloni, în vârstă de 45 de ani. 

Giorgia Meloni

Cine este Giorgia Meloni, prima femeie care ar putea deveni premierul Italiei

[Sursa foto: Facebook- Giorgia Meloni]

Cine este Giorgia Meloni?

Giorgia Meloni s-a născut la Roma. Avea vârsta de un an atunci când tatăl ei a decis să plece și să se mute în Insulele Canare.

Tatăl acesteia, Francesco, era de stânga, iar mama ei, Anna, era de dreapta, fiind lansate speculații potrivit cărora ar fi dorit să se răzbune, alegând acest drum politic.

S-a mutat împreună cu familia la Garbatella, aproape de bunici. La vârsta de 15 ani se alătură Frontului Tineretului, aripa de tineret a Mișcării Sociale Italiene neofasciste. Ulterior, devine președinta filialei studențești a succesorului Mișcării, Alianța Națională.

În 1992 a bătut la ușa lui Marco Marsilio care ținea o ședință în biroul Mișcării Sociale Italiene neofasciste din Garbatella. De arunci, cei doi sunt prieteni apropiați și aliați politici. 

Citeste si: Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu premierul Japoniei, Fumio Kishida. Ce au stabilit cei doi oficiali

„Era o fată zveltă, dar întotdeauna foarte serioasă și hotărâtă”, a descris-o Marco Marsilio, potrivit BBC

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Era nesigură pe atunci(...) dar poate că acesta a fost un punct forte pentru că a făcut-o să se informeze mai mult înainte de a aborda o problemă”, a mai adăugat Marco Marsilio.

În anul 2008, Giorgia Meloni devine cel mai tânăr ministru al Italiei, având vârsta de 31 de ani la acea vreme. A fost numită la conducerea Ministerului Tineretului și Sportului de Silvio Berlusconi.

Giorgia Meloni

Cine este Giorgia Meloni, prima femeie care ar putea deveni premierul Italiei

[Sursa foto: Facebook- Giorgia Meloni]

În 2012 și-a format propriul partid cu care a câștigat doar 4% din voturile din cadrul alegerilor din 2018. Chiar dacă a încercat să îi liniștească pe aliații occidentali ai Italiei susținând cu fermitate linia pro-ucraineană a guvernului Draghi, multă lume se îngrijorează de politicile conservatoare ale acesteia.

„Meloni nu este un pericol pentru democrație, ci un pericol pentru Uniunea Europeană”, susține profesorul Passarelli, care o plasează în același tipar cu liderii naționaliști din Ungaria și Franța. 

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Partidul lui Giorgia Meloni, împreună cu  partenerii din alianța de centru-dreapta  (partidul Liga Nordului al lui Matteo Salvini, puternic promotor al politicilor anti-imigrație și un apropiat al lui Vladimir Putin, și Forza Italia a fostului premier populist Silvio Berlusconi), au strâns între 40-45% din voturile italienilor.

"Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fratelli d'Italia", a spus Meloni într-un scurt discurs în faţa presei la Roma.

În calitate de prim-ministru și conducând cel mai de dreapta guvern al Italiei de după al Doilea Război Mondial, Giorgia Meloni a spus că va căuta să reducă taxele, să extindă infrastructura de gaze naturale și să reglementeze imigrația, a raportat Politico.

Citeste si: Alegeri Italia. Partidul de extremă dreaptă "Fraţii Italiei", pe primul loc în scrutin. Giorgia Meloni cere să fie prim-ministru


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si