Grigore Bota, cunoscut și drept "călăul de boschetari", sau "Brancardierul morții" a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis nu mai puțin de 11 oameni ai străzii, informează Antena 3 CNN. Totul s-a petrecut în perioada aprilie- august 2000.

După ce i-ar fi omorât, acesta a aruncat cadavrele fie în zona Gării CFR din Baia Mare, fie pe malurile râului Săsar.

Legiştii au stabilit că ei muriseră începând din februarie 2000.  

Grigore Bota eliberat închisoare

El este Grigore Bota.

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Pe vremea aceea, bărbatul muncea ca brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Elev atacat cu cuțitul de un bărbat, pe stradă, în Galați. Atacatorul a devenit agresiv și cu oamenii legii sosiți la fața locului

Cum a fost prins Grigore Bota de oamenii legii?

Ultima sa victimă ar fi reușit să scape din mâinile bărbatului periculos și s-a dus la poliție pentru a alerta toate cele întâmplate. Așa a ajuns să stea după gratii 25 de ani, iar în cursul zilei de vineri, 5 aprilie, acesta va fi pus în libertate, după ce judecătorii au acceptat schimbarea pedepsei.

Până acum, oamenii legii au dovedit că el este autorul a 7 dintre crime, însă Grigore Bota a recunoscut doar 3 dintre ele. Cu toate astea, modul în care acționa era mereu același. Mai precis, bărbatul își lovea victimele în cap cu bolovani, după ce anterior le abuza. Victimele, care erau din Maramureș și cerșeau, ar fi acceptat relațiile cu el, fiindu-le promise sticle cu alcool, mai precizează sursa menționată mai sus.

Grigore Bota eliberat închisoare

El este Grigore Bota.

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Citește și: Danka, fetița dispărută în Serbia, ar fi fost ucisă: ”Au mărturisit crima”. Cum ar fi murit copila de doar doi ani?

Vinovatul, în vârstă de 65 de ani a fost testat și la poligraf, iar atunci el a mărturisit că a ucis mai mulţi oameni, spune expertul criminalist Mihai Ion. Soția lui ar fi știut tot timpul despre relațiile lui cu bărbații, lucru pe care l-ar fi acceptat.

În anul 2018 el a cerut să fie eliberat după vechiul Cod Penal, dar toate cererile lui au fost refuzate de judecători. I-a fost acceptată, însă, schimbarea pedepsei din închisoare pe viață în 25 de ani de pușcărie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si