UPDATE. Cine este individul care a pus focul în trei locuri în interiorul Palatului Parlamentului? Se pare că anchetatorii au o primă pistă: ar fi vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani originar din județul Vaslui.

Acesta ar fi de profesie zugrav. Cineva l-ar fi recunoscut, ar fi sunat la poliție și i-ar fi anunțat pe oamenii legii.

Totuși nu este confirmată sută la sută până în acest moment identitatea bărbatului, deși el a fost surprins pe camerele de supraveghere. 

Poliția Română a lansat un apel la cetățeni pentru găsirea suspectului din atacul de la Palatul Parlamentului. După ce a aruncat cu combustibil într-un magazin de suveniruri din Parlament și a generat trei focare de incendiu, individul a reușit să se facă nevăzut.

Citește și: VIDEO Atac șocant în Parlamentul României. Un bărbat a declanșat un incendiu la intrarea în clădire. Suspectul nu a fost încă prins

Bărbatul ar fi reușit să fugă din clădirea Parlamentului și a fost căutat cu filtre de poliție în parcurile din zonă, la metrou, inclusiv cu un elicopter.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea între 2 și 7 ani, după cum transmite Poliția Română, care a publicat imagini cu suspectul.

Care sunt acuzațiile aduse incendiatorului de la Palatul Parlamentului

Poliţia Română precizează că bărbatul care a incendiat, marţi, o incintă din Palatul Parlamentului este căutat pentru săvârşirea infracţiunii de ''distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc".

Fiind de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Cine este incendiatorul din Parlamentul României

Poliţia Română a publicat imagini cu suspectul de la Palatul Parlamentului și a furnizat detalii despre aspectul acestuia- un bărbat cu părul grizonat, de circa 60-65 de ani.

Cine este incendiatorul din Parlamentul României

Principalul suspect din incendiul de la Parlament

[Sursa foto: Politia Romana]

Jandarmeria Română a precizat că incendiul nu se afla în zona de securitate a Parlamentului, iar bărbatul- care a dat foc unor bunuri pe care le deţinea- nu ajunsese la filtrele de control şi de securitate ale Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP).

"În jurul orei 13,50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziţii 'Constantin Brâncuşi', un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului. Menţionăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control şi securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii", arată sursa citată.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului şi au fost luate măsuri de evacuare a persoanelor.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale. La faţa locului au fost direcţionate efective din cadrul DGJMB, DGPMB, IGSU, SPP", precizează autoritățile.

Incendiul, pus în urma unui conflict spontan

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă”, a transmis Poliția Capitalei.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Suspectul nu ar fi aruncat cu combustibil pe alți oameni

Poliția a venit cu clarificări după informațiile apărute în presă, precizând că suspectul nu a aruncat cu combustil decât spre obiectele din magazin.

”Din primele date a rezultat că a fost un conflict spontan. Ce este important şi aş vrea să asigur opinia publică că din datele pe care le avem la acest moment, persoana respectivă nu a aruncat cu substanţa inflamabilă spre alte persoane, ci doar spre bunuri, iar incendiul a afectat doar bunuri, iar persoanele care se aflau în zona respectivă nu au fost rănite”, a transmis un oficial din Poliție, citat de News.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si