Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, s-ar afla sub atenția procurorilor DNA într-un dosar în care i se aduc acuzații de luare de mită și fals în declarații.

Cine este Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova?

Iulian Dumitrescu are 51 de ani și s-a născut la Vălenii de Munte în județul Prahova. O mare parte din cariera sa în politică s-a desfășurat în Călărași.

A avut două mandate în calitate de senator din partea: PNL: 2012- 2016, senator de Călăraşi, iar 2016- 2020 ca senator de Prahova. Înainte de alegerile locale din 2020, a ajuns la conducerea filialei Prahova a PNL și și-a stabilit domiciliul în orașul Plopeni.

A candidat la Consiliul Judeţean Prahova din partea PNL și a primit în 2020 sprijinul din partea USR. După obținerea funcției, Iulian Dumitrescu și-a susținut vechi colaboratori în alte funcții administrative, persoane pe care le-a adus de la Călărași în Prahova.

Citește și: Cine a fost Sandu Stoian? Primul campion naţional de box de după Revoluţie a încetat din viață la 56 de ani: ”A luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate”

Ce avere deține Iulian Dumitrescu?

În cea mai recentă declarație de avere pe care Iulian Dumitrescu a completat-o în luna iunie a anului 2023, se pare că acesta împreună cu soția sa au împreună un apartament care depășește 150 de metri pătrați, cumpărat în anul 2008 și un alt apartament de 45 de metri pătrați cumpărat

în anul 2005.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tot în aceeași declarație de avere apare că are și un autoturism Range Rover din 2014.

Iulian Dumitrescu a dat 45.000 de euro către Partidul Național Liberal, dar și trei împrumuturi către persoane fizice care însumează 170.000 de lei şi 70.000 de euro. Președintele Consiliului Județean Prahova deține mai multe conturi în lei care însumează sub 70.000 de lei.

Citește și: Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, este vizat de percheziții într-un dosar DNA

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

La secțiunea Datorii președintele CJ Prahova a menționat că are un credit de aproximativ 127.000 de euro la o bancă care este scadent până în 2036, dar și un împrumut la o persoană fizică în valoare de 180.000 de dolari, obținut în anul 2012 şi cu scadență anul acesta.

În anul 2022 a încasat 164.268 de la Consiliul Județean Prahova. În anul 2020 a vândut un teren unei societăți. Valoarea se ridică la aproape un milion de lei.

Terenul este situat în Județul Ilfov dar în aceeași zi a vândut în schimbul sumei de 775.000 de lei, un alt teren din în judeţul Dâmboviţa aceleiaşi firme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si