Close sidebar
Close sidebar

Cine este jurnalista care a întrebat-o pe Dăncilă cum se calculează aria cercului? Andreea Dumitrescu, considerată ”prea agresivă” de șefii PSD și forțată să-și dea demisia

Jurnalista care a întrebat-o pe Viorica Dăncilă cum se calculează aria unui cerc este o mai veche cunoștință a fostului premier.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Viorica Dăncilă va ține minte toată viața întrebarea primită de la o reporteriță a televiziunii Realitatea în cadrul celei mai importante dezbateri electorale pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale: ”Cum se calculează aria unui cerc”. Șefa PSD dusese bine discuția până atunci și chiar subliniase că spre deosebire de Klaus Iohannis ”care și-a luat 6 case din meditații”, ea a ajutat gratis elevi la matematică. Întrebarea a fost însă una surpriză iar Dăncilă a greșit răspunsul.

Cine este însă reporterița care a ”închis-o” pe Viorica Dăncilă la matematică? Ea se numește Andreea Sorina Dumitrescu și lucrează la Realitatea din primăvara acestui an. Ea este însă și o mai veche cunoștință a Vioricăi Dăncilă, încă de pe vremea când aceasta lucra la Televiziunea Română și era acreditată la PSD.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În luna martie a acestui an, Andreea Dumitrescu și-a dat demisia de la TVR după ce șefii acesteia au decis s-o retragă de la PSD pentru că era ”prea agresivă” cu partidul de guvernământ de la acea vreme. Ei i s-a oferit o variantă de compormis, respectiv să se ocupe de primării, însă reporterița nu a acceptat și a anunțat că-și va înainta demisia.

Andreea Dumitrescu și-a dat demisia de la TVR deși PNL i-a sărit în ajutor

 

Reprezentanții TVR au negat că decizia de retragere a Andreei de la PSD ar avea legătură cu plângerile repetate ale șefilor partidului (Liviu Dragnea era președinte PSD la acea oră) și au declarat că se încearcă ”o extindere a domeniilor de expertiză a reporterilor” printr-un sistem de rotație.

Citeste si: Viorica Dăncilă: „Am călătorit cu transportul în comun. Un bilet cu metroul costă 2 lei”

Cauza Andreei Dumitrescu a fost apărată la acea vreme de PNL, care a emis un comunicat prin care solicita conducerii TVR să revină ”asupra deciziilor care îi privesc pe jurnaliștii care și-au permis să deranjeze Partidul Social Democrat cu întrebări”. În ciuda acestui lucru, Andreea Dumitrescu și-a dat demisia de la TVR și a ajuns la Realitatea, televiziune care a acreditat-o marți seara la conferința Vioricăi Dăncilă organizată la sediul PSD.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI