Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist al Marii Britanii în 2020, imediat după ce partidul a suferit cea mai mare înfrângere la alegerile generale din ultimii 85 de ani, el și-a stabilit ca misiune să facă partidul „alegibil”.

Citește și: VIDEO Suntem chemați 3 duminici la rând să votăm. Cine ar putea fi noul președinte al României, potrivit sondajelor

Patru ani mai târziu, și după 14 ani de guverne conduse de Partidul Conservator, Keir Starmer este gata să preia postul de premier al Marii Britanii.

Politicianul de 61 de ani s-a confruntat cu ani de critici pentru o percepută lipsă de carismă, dar misiunea sa metodică de a trage laburismul înapoi în centrul politicii britanice și de a-și extinde atractivitatea pentru alegători pare să fi funcționat.

Keir Starmer și laburiştii beneficiază, indiscutabil, și de anii de scumpiri și haos politic sub Partidul Conservator, potrivit CBS News.

Cine este Sir Keir Starmer 

Sir Keir Starmer, fost avocat numit cavaler pentru serviciile oferite justiției penale, a proiectat, în anii de haos un stil de atac politic aproape plictisitor care pare să fi devenit un far pentru o revenire binevenită la normalitatea politică.

Keir Starmer a crescut într-un orășel din Surrey, chiar în afara Londrei. Mama lui a lucrat pentru Serviciul Național de Sănătate, sistemul de sănătate public gratuit al Marii Britanii, iar tatăl său a fost un fabricant de scule.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Keir Starmer, viitorul premier din Marea Britanie

Keir Starmer, alături de soția sa

[Sursa foto: Facebook / Keir Starmer]

Mama lui a suferit toată viața de boala Still, un tip de artrită inflamatorie, și a murit la doar câteva săptămâni după ce fiul ei a fost ales pentru prima dată în Parlamentul britanic în 2015.

Tatăl politicianului a murit trei ani mai târziu. Starmer a spus că relația cu tatăl său a fost tensionată și că nu a putut să-i spună niciodată: „Te iubesc și te respect”, acesta fiind „singurul lucru pe care îl regret”.

Starmer a fost primul membru al familiei sale care a mers la universitate, după care a contribuit la conducerea unei reviste de stânga numită Alternative Socialiste.

Ulterior, Starmer a devenit avocat, dar a intrat în administrația publică în 2008, conducând Serviciul de Procuratură al Guvernului Britanic. A primit titlul de Sir în 2014, cu un an înainte să intre în politică.

În ciuda experienței sale legitime în combaterea criminalității grave, Starmer nu a reușit niciodată să zdruncine imaginea unui politician relativ plictisitor.  

Schimbări majore în clasa politică din Marea Britanie

Liderul laburist Keir Starmer care a obţinut un mandat de parlamentar în circumscripţia Holborn şi St Pancras, unde conservatorii au ieşit abia pe locul al patrulea, şi-a numit victoria ”un privilegiu uriaş".

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

În urma alegerilor de joi, Nigel Farage, liderul partidului de dreapta Reform UK, a câştigat din nou un loc în Parlamentul britanic.

Potrivit acestor estimări publicate de televiziunile britanice, Partidul Laburist (Labour, centru-stânga), ar urma să obţină 410 dintre cele 650 de mandate din camera Comunelor.

Surpriza scrutinului este aceea că Partidul antimigrație Reform UK ar urma să-şi facă o intrare mai importantă decât se prevedea în politica la vârf, cu 13 mandate.

Sir Keir Starmer urmează să devină premier cu aproape acelaşi număr de mandate ca Tony Blair în 1997, notează BBC News.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si