Cine este Kemal Kilicdaroglu? Contracandidatul lui Erdogan a trăit de-a lungul întregii sale cariere în umbra actualului președinte, iar acum consideră că a venit timpul să pună Turcia pe un nou drum şi să anuleze o mare parte din moştenirea celui care domină politica turcă de aproape două decenii, scrie Reuters.

Avantajul pe care îl are contracandidatul lui Erdogan!

Kilicdaroglu, în vârstă de 74 de ani, „ prezintă o imagine total opusă faţă de Erdogan, care este o figură polarizantă şi un luptător care îşi consolidează baza de alegători ”, spune Birol Baskan, autor şi analist politic stabilit în Turcia.

Kilicdaroglu pare mai degrabă un bărbat de stat, care încearcă să unifice şi să ajungă la cei care nu votează pentru el. „ Aceasta este magia lui şi este foarte greu de făcut în Turcia ”, mai spune analistul. 

Sondajele de opinie arată că Kilicdaroglu are un avantaj şi este chiar posibil să câştige, după o campanie incluzivă în care a promis soluţii la criza costului vieţii, principalul factor care a erodat popularitatea preşedintelui în ultimii ani.

Citește și: UPDATE- Alegeri Turcia 2023. Erdogan este încrezător că va obține rezultate incredibile: „Noi suntem detașat în frunte”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Contracandidatul lui Erdogan se adresează și tinerilor, cărora le promite schimbare și înțelegere.

„Ştiu că oamenii se luptă ca să se descurce. Cunosc costul vieţii şi lipsa de speranţă a tinerilor. A venit timpul pentru schimbare. Este nevoie de un nou spirit şi de o nouă înţelegere ”, a declarat Kilicdaroglu la un miting electoral.

Președintele Turciei este încrezător că va câștiga alegerile

Alegeri prezidențiale Turcia 2023

Alegeri prezidențiale Turcia 2023

[Sursa foto: arhiva]

Erdogan continuă să creadă în propriile forțe și se vede deja câștigătorul alegerilor prezidențiale.

După rezultatele obținute până în prezent,  președintele Turciei are motive de bucurie,  chiar el afirmând că va câștiga detașat de rivalul lui.

„Ţara noastră a încheiat cu succes o altă sărbătoare a democraţiei cu alegerile din 14 mai. Deşi rezultatele finale încă nu se ştiu, noi suntem detaşat în frunte. Se înţelege că va dura ceva mai mult timp atât aflarea rezultatelor neoficiale ale voturilor interne, cât şi numărarea voturilor din străinătate. Noi nu suntem ca aceia care au încercat încă o dată să înşele naţiunea, eventual pentru ultima oară, descriind tabloul pe care îl cunosc drept <<suntem în faţă>>.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: EXCLUSIV: Cererea pentru apartamentele din blocurile construite înainte de 1977 este în scădere, după cutremure/ ”Odată cu cererea, vor scădea și prețurile apartamentelor”

A fost o rată record de prezenţă la vot.

Ca în nicio altă ţară din lume. A fost una dintre alegerile cu cea mai mare prezenţă la vot din istoria noastră. Am încheiat acest scutin fără incidente regretabile de remarcat”, a spus Erdogan, potrivit  Haberturk.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si