Medicul a declarat pentru ziare.com faptul că ”o astfel de propunere mă onorează, însă mai multe nu pot comenta în acest moment".

Cine este, de fapt, medicul Radu Lupescu

Radu Lupescu este medic anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhena din Strasbourg. A fost decorat pe 31 decembrie alături de alți membri ai personalului medical din Franța pentru eforturile depuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Prima ședință a coaliției de guvernare după revocarea ministrului Sănătăţii este așteptată luni

Care este cea de-a doua variantă de ministru al Sănătății

Medicul Radu Lupescu, decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19, ar putea fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătăţii. Totodată, o altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV faptul că în partidul politic USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătăţii este normal să fie condus de un membru PLUS. Dragu a declarat că Vlad Voiculescu are viitor în politică deoarece este un tip muncitor, devotat şi se gândeşte la binele general.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Săptămâna trecută a avut loc revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de conducere a Ministerului Sănătăţii, iar după acest eveniment a fost vehiculat numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul Alianţei postul a fost atribuit PLUS.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu: „Nu am mărit taxele. Eroii din economia românească sunt companiile private, antreprenorii”

Medicul Radu Lupescu a fost printre primii medici români care au avertizat încă de la debutul pandemiei că unul dintre marile pericole este supra-aglomerarea spitalelor și reducerea în acest fel a capacității medicilor și asistentelor de a gestiona afluxul uriaș de bolnavi.

”In România numărul total de cazuri este încă mic, ceea ce înseamnă că măsuri drastice pot încă evita sau limita epidemia. Repet ceea ce am spus in postul precedent: virusul nu este foarte periculos la nivel individual, pentru persoanele tinere, sănătoase si fără comorbidități (adică alte afectiuni pulmonare, cardiovasculare, renale, probleme de imunitate). Virusul este insă periculos la nivelul unei populații intregi pentru că propagarea lui poate duce la saturarea sistemului de sănătate, cu o supramortalitate datorată necesității tratării unui număr mare de bolnavi într-un interval scurt”, scria Radu Lupescu încă din 12 martie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si