Cine este Natalia Intotero? Luni, Natalia Intotero a fost propusă de PSD pentru a ocupa funcția de ministru al Familiei, după demisia Gabrielei Firea. Natalia Intotero este deputat PSD și se află la cel de-al treilea mandat și în prezent conduce comisia de învățământ.

Cine este Natalia Intotero?

Cine este Natalia Intotero? A fost propusă pentru funcția de ministru al Familiei

[Sursa foto: Facebook Natalia Intotero]

Cine este Natalia Intotero? A fost propusă pentru funcția de ministru al Familiei

Natalia Intotero este absolventă a Liceului pedagogic ''Sabin Drăgoi'' Deva între anii 1990 și 1995. A urmat apoi cursurile Colegiului de Institutori Limba Engleză din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara (1999-2002) şi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română- Limba şi Literatura Engleză între 2002 și 2006 având diplomă de profesor, potrivit informațiilor de pe site-ul www.cdep.ro.

Natalia Intotero a urmat și cursurile Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene în cadrul Universității „Spiru Haret” Bucureşti (2003-2007). Este posesoarea diplomei de expert în relații internaționale și studii europene, dar are şi cursuri de management politic în cadrul Institutului Social Democrat "Ovidiu Şincai" din Bucureşti, având diplomă de master în management politic obținută în anul 2005.

A urmat cursuri de management educaţional (2011), Colegiul Național de Apărare (2008) şi a absolvit cursul postuniversitar la Institutul Diplomatic Român în anul 2008.

Cine este Natalia Intotero?

Cine este Natalia Intotero? A fost propusă pentru funcția de ministru al Familiei

[Sursa foto: Facebook Natalia Intotero]

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț despre demisia Gabrielei Firea: „Presupun că demisia domniei sale a venit în urma anumitor dezvăluiri de către presă”

De-a lungul carierei sale, a fost institutor la Școala Generală „Horea, Cloşca şi Crişan” din Brad (sept. 1995-iun. 2004); profesor la Şcoala Generală "Mircea Sântimbreanu" Brad şi consilier municipal Brad (iun.-aug. 2004), profesor-grad didactic I la Şcoala Generală "Mircea Sântimbreanu" Brad şi consilier judeţean Hunedoara, membru în comisia de analiză a asocierii şi colaborării cu alte autorităţi ale administraţiei publice, instituţii şi agenţi economici din ţară şi străinătate precum şi dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, membru în comisia pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, problemele minorităţilor, respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara
(aug. 2004-iun. 2008); director la Şcoala Generală "Horea, Cloşca şi Crişan" Brad, consilier judeţean- Hunedoara, în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara- membru în Comisia de învăţământ, cultură şi sănătate, vicepreşedinte al Comisiei juridice, membru în Consiliul Director la Direcţia Generală pentru Asistenţa şi Protecţia Copilului Hunedoara (iun. 2008-mart.2009); director adjunct la Colegiul Naţional "Avram Iancu" Brad (oct. 2009-mart.2011).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În perioada martie-octombrie 2009, Natalia Intotero a avut funcția de secretar de stat, Relaţii Interinstituţionale, în Ministerul Afacerilor Externe. În perioada mai- decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni din Guvernul României.

A fost ministru pentru Românii de Pretutindeni în perioada 29 ianuarie 2018 și 24 ianuarie 2019. Natalia Intotero a ocupat locul 11 pe lista candidaților PSD în cadrul alegerilor parlamentare de pe 26 mai 2019. 

Citește și: Cine este Simona Bucura-Oprescu? Este propusă pentru funcția de ministru al Muncii și al Solidarității Sociale

„𝐒𝐮𝐧𝐭 𝐨𝐧𝐨𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞𝐬𝐜 𝐧𝐨𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐥 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞𝐢, 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐢 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐬̦𝐚𝐧𝐬𝐞 𝐢̂𝐧 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢.

Îi mulțumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și domnului președinte Laurențiu Nistor pentru încrederea acordată, precum și tuturor colegelor și colegilor din PSD pentru susținere.

Îmi voi dărui toată puterea și priceperea pentru a-i reprezenta corect pe români în această funcție guvernamentală. Social-democrația este despre oameni, iar valorile în baza cărora îmi voi ghida mandatul sunt parte integrantă din ethos-ul Partidului Social Democrat: egalitate, solidaritate, dreptate și respectul pentru cetățeni.”, a fost mesajul transmis de Natalia Intotero pe pagina sa de Facebook.

Cine este Natalia Intotero?

Cine este Natalia Intotero? A fost propusă pentru funcția de ministru al Familiei

[Sursa foto: Facebook Natalia Intotero]

Natalia Intotero, despre activitatea didactică

„Am activat mulți ani în educație, fiind institutor și profesor la unitățile de învățământ din orașul meu natal, perioadă în care am contribuit la formarea tinerelor generații de brădeni. Ulterior, am fost membru activ al societății civile și m-am implicat în diverse proiecte de anvergura regională și națională. Având această experiență, cu o dorință puternică de a ajuta oamenii, am decis să urmez o carieră politică. Atunci, ca și acum, compasul meu politic are la bază principiile social democrate, bunăstarea cetățenilor României fiind mai presus de toate.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Trebuie să purtăm cu toții România în suflet. Eu am fost crescută în spiritul valorilor creștin-ortodoxe și tradițiilor românești, al toleranței și respectului pentru concetățeni. Experiențele de secretar de stat și ministru m-au ajutat să înțeleg mai bine un adevăr simplu: România există în fiecare dintre noi. Fiecare întâlnire cu un român de pretutindeni este emoționantă pentru mine pentru că şi eu, la rândul meu, am avut şi am o parte din familie stabilită peste hotare. Este absolut impresionant cum oamenii îşi păstrează tradiția, cultura şi identitatea, simt şi trăiesc românește, deși sunt la mii de kilometrii depărtare de casă. Acesta este poporul român, aceasta este România!

Am parcurs toate etapele administrației publice, de la nivelul local la cel național. La alegerile locale din 2004 mi-am câștigat poziția de consilier local, iar în 2008 cea de consilier județean. Ulterior, am fost aleasă de hunedoreni să le reprezinte interesele în Parlamentul României, în două mandate (2012 și 2016). Am fost de două ori secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, în 2009 și 2012. În primul mandat am fost responsabilizată pe relațiile interinstituționale, iar în cel de-al doilea am sprijinit activitatea românilor din afara granițelor țării, fiind la conducerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Citește și: Paul Stănescu, interimar al PSD, după demisia Gabrielei Firea

Între februarie 2018- aprilie 2019, respectiv iunie – noiembrie 2019, în două mandate, am avut onoarea să fim din nou aproape de români, din postura de ministru pentru românii de pretutindeni”, scrie Natalia Intotero pe blogul personal. 

Citește și: VIDEO- UPDATE: Gabriela Firea și-a anunțat demisia: ”Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plec din Guvernul României”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si