Close sidebar
Close sidebar

Cine este noul premier al Romaniei? Presedintele Klaus Iohannis a facut anuntul

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar, ca a convocat pentru maine la consultari partidele parlamentare, intrucat doreste o procedura rapida pentru instalarea unui nou guvern.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE: Europarlamentarul Viorica Dancila este propunerea PSD pentru functia de premier, potrivit unor surse din partid. 

Viorica Dancila este presedintele Organizatiei de femei a PSD si liderul europarlamentarilor social-democrati romani. Ea este membra PSD din anul 1996 si a fost, pe rand, presedintele Organizatiei de Femei PSD Videle, consilier local la Videle, consilier judetean in Teleorman, presedintele Organizatiei de femei PSD Teleorman.

In perioada 1989- 2009, Viorica Dancila a fost mai intai profesoara la Liceul din Videle, iar apoi inginer la OMV Petrom SA.

Presedintele a facut o scurta declaratie de presa la Palatul Cotroceni, in care a anuntat ca premierul Mihai Tudose i-a inaintat demisia din functie si ca a acceptat-o.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Aceasta situatie in care s-a ajuns ma nemultumeste profund si ma ingrijoreaza. Iata ca la un an de la alegeri, avem deja doua guverne PSD esuate. Acum, evident ca este nevoie de un guvern pentru a scurta cat se poate de mult situatia de incertitudine.

Eu vreau sa avem o procedura rapida, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindca aceasta nesiguranta politica nu trebuie sa degenereze in instabilitate politica si, mult mai important, vreau sa previn posibile urmari economice negative ale acestei crize generate iarasi in interiorul PSD”, a continuat Klaus Iohannis.

Seful statului a anuntat in continuare ca l-a desemnat pe Mihai Fifor ca interimar la conducerea Guvernului.

"Iar pentru o procedura rapida, am decis sa convoc consultari cu partidele parlamentare pentru maine. Voi trimite chiar acum invitatiile de participare la consultari”, a incheiat presedintele Iohannis. 

Sursa: news.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI