Frații Valentin și Gabriel Potre au fost prinși, în noaptea de marți spre miercuri, în timp ce spărgeau o locuință din municipiul Oradea.

Agentul de poliție și fratele său au fost reținuți pentru 24 de ore și au ajuns miercuri seara în fața judecătorului cu propunerea de arestare, potrivit Bihon.ro.

Citește și: VIDEO- Atacați cu parul, în stare gravă la spital. Bătaia a pornit de la un conflict mai vechi

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a transmis că se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

"Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege", au transmis IPJ Bihor într-un comunicat de presă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cine este agentul de poliție de 38 de ani, acuzat de furt din locuințe

Valentin Potre are 38 de ani și este agent şef de poliţie în cadrul IPJ Bihor. El a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: două infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de şantaj, două infracţiuni de instigare la trafic de influenţă şi instigare la furt calificat.

„De asemenea, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, față de o altă persoană, fără calitate specială, în vârstă de 40 de ani, domiciliată în Oradea, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi furt calificat", a transmis Poliția din Oradea.

Lovitura dată la un seif 

Potrivit rechizitoriului prezentat în presa locală, la data de 24 octombrie 2023, agentul de poliție a cerut şi a primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, în care locuieşte prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif.

Valentin și Gabriel Potre

[Sursa foto: Bihon.ro]

Agentul șef de poliție l-ar fi determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuinţă şi să sustragă sumele de bani și bunurile existente.

Cei doi inculpați au fost prinși în flagrant, pe timp de noapte, după sustragerea, din locuința respectivă, a sumei de 6.000 de lei și a unor bijuterii. 

Reținuți și propuși spre arestare preventivă

Procurorii de caz au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați, urmând a fi formulată propunere de arestare preventivă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"În instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul Poliției Române”, a transmis DGA.

Ce a transmis IPJ Bihor

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, comisarul-șef Alina Fărcuța, a transmis miercuri seara că instituția "se delimitează ferm" de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. 

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a fost informat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu privire la faptul că, față de un angajat al instituției, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore și a fost pusă în mișcare acțiunea penală", se spune în comunicatul IPJ Bihor.

La acțiunea de flagrant au participat și agenții IPJ Bihor. "Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști”, se mai spune în mesajul poliției județene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si