Close sidebar
Close sidebar

Cine este preotul care a reușit să ridice primul spital social din România? Clinica este ”acasă” pentru mame și copii nevoiaşi

Clinica "Veronica" a fost dată în folosință! Mai multe mame și copii nevoiași vor beneficia de serviciile medicale gratuite ale spitalului.

Stefania Pavel,

El este preotul Dan Damaschin.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primul spital social din România a fost sfinţit vineri, 8 martie, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii. La slujbă au participat mai mulţi copii şi mame care vor putea beneficia de serviciile medicale gratuite ale spitalului.  Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi au sfinţit acolo.

Primul spital social, construit doar din donații

Clinica "Veronica" se află în Iași, iar acest spațiu va fi casă pentru mamele și copiii fără posibilități materiale, care de acum vor duce o viață normală. Nu a fost deloc ușoară construirea spitalului, însă totul a fost posibil datorită donațiilor.

Această iniţiativă, care e mai mult decât creştinească, mai mult venită decât din zona Bisericii, e una venită din zona sufletelor care vor să ajute, a oamenilor care pot să ajute, e evident binevenită”, a spus șeful de la UPU SMURD Iaşi, potrivit Observator.

Părintele misionar, Dan Damaschin a venit cu această inițiativă, iar spitalul social a costat 4,5 milioane de euro.

”Acest proiect este dedicat celor care nu au posibilităţi materiale de a merge la un medic priceput în boala lor. Clinica Veronica este, dacă nu mă înşel, singurul loc din România unde omul sărman, în special mamele singure, mamele cu mulţi copii, tinerele însărcinate, studenţii, tinerii care provin din centrele de plasament şi copiii dragi nouă, bineînţeles, vor găsi, printre altele, investigaţii de cea mai înaltă calitate, medici dispuşi să-i ajute”,  a spus preotul.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Imagine cu primul spital social din România.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Mărturii emoționante din partea unui român întors în țară după 20 de ani de muncă în afară: ”Nu pleacă nimeni de bine din țară”

În acest spital vor fi prezenți la datorie 10 medici, alături de cei care vor dori să facă voluntariat. De asemenea, medicii din Iași vor da o mână de ajutor.

Părintele Dan Damaschin, înger păzitor pentru copiii nevoiași

Dan Damaschin este preot misionar la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă și s-a implicat de-a lungul timpului în numeroase acte de caritate pentru cei sărmani.

El este preotul Dan Damanschin.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Cine este eroina din Dosarul Roșia Montană? Crenguţa Leaua a salvat România de la plata unor despăgubiri uriașe

Acesta a construit zeci de case pentru familiile nevoiașe, a oferit haine pentru mii de copiii, i-a dus vara la mare, i-a ajutat să-și termine studiile și a protejat femeile abuzate, ducându-le în centrele sale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI