Un preot din municipiul Satu Mare a fost arestat preventiv pentru agresiune asupra a doi minori. Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului a anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că Preasfinţitul Iustin a dispus oprirea totală de la săvârşirea oricăror lucrări sfinte.

Când ar fi avut loc propunerile indecente?

Doi băieți minori ar fi încercat să fie corupți de părinte, una dintre propuneri fiind făcută anul trecut, iar alta în alta în ianuarie a acestui an.

Nu s-ar fi întâmplat nimic, însă chiar și așa părinții celor doi copii au rămas profund șocați. Acum, bărbatul se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

"La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de numitul S.A.D., care are calitatea de preot, pe raza municipiului Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală, faptă prev. şi ped. de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c) Cod penal şi agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor, faptă prev. şi ped. de art. 2191 alin. 12 şi alin. 3 lit. b) Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, faptele fiind comise asupra a două persoane vătămate minore, în perioada anilor 2023- 2024", a anunțat Judecătoria Satu Mare.

Preot Satu Mare acuzații abuz

Imagine reprezentativă pentru un preot.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Gestul extrem făcut de un bărbat din Olt, după ce a aflat că nu îndeplinește condițiile pentru a primi ajutor social

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Episcopia Maramureșului a precizat că preotul Augustin Dorel nu a avut nicio abatere până în acest moment, însă dacă faptele sale se adeveresc el va fi caterisit.

”Preotul Silaghi Augustin Dorel este preot în cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului din anul 1991, până în prezent; din momentul intrării în cler nu a avut nici un fel de abatere disciplinară sau morală, dând dovadă de seriozitate, fiind apreciat de către credincioşii din parohiile unde a păstorit. Cu regret şi stupoare, am aflat în data de 13 februarie 2024, de faptul că se află în arestul poliţiei făcând subiectul unui dosar penal, aflat în momentul de faţă în faza de cercetare. În momentul în care s-a confirmat informaţia, în şedinţa Permanenţei Eparhiale din data de 13 februarie 2024, Preasfinţitul Părinte Iustin a dispus oprirea totală de la săvârşirea oricăror lucrări sfinte a preotului Silaghi Augustin Dorel şi deferirea lui spre cercetare către Consistoriul Eparhial cu propunerea de caterisire, în cazul în care finalizarea dosarului va dovedi vinovăţia lui", precizează Episcopia.

Preot Satu Mare acuzații abuz minori

El este preotul Augustin Dorel din Satu Mare.

[Sursa foto: Observator]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Cei trei fii ai vrăjitoarei Sidonia au depus o plângere penală împotriva bărbatului mort. Ce spune avocatul presupușilor criminali?

Preotul neagă acuzațiile care i se aduc

Avocatul bărbatului spune că aceste fapte sunt neadevărate.

”Nu există niciun fel de faptă. Pot să vă spun că nu sunt întrunite elementele de tipicitate pentru infracțiunile de care este acuzat clientul meu. Mai multe nu comentăm în acest moment ”, a declarat Răzvan Doseanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si