Este doliu în Biserica  Ortodoxă Română! Un preot îndrăgit de enoriași a încetat din viață la doar 48 de ani, informează Ziarul Lumina. Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu este exponent al monahilor Mănăstirii Neamț.

Care a fost ultima dorință a părintelui?

Acesta s-a luptat pentru viața sa, însă cancerul, boala nemiloasă de care suferea, l-a învins.

”Era un tânăr de nădejde, priceput, harnic, destul de râvnitor și doritor de a‑și împlini ascultările cu râvna specifică vârstei, dar și cu pricepere.

A învățat de la toți câte ceva bun, fiind plin de râvnă, aproape neobosit în anumite situații, străduindu‑se să fie de folos celor din obște, știind că cel care împlinește ascultarea cu dragoste, Liturghie săvârșește. Cred că cu aceeași evlavie se apropia și de Liturghia euharistică, întrucât nu este bucurie mai mare ca aceasta, indiferent de celelalte ascultări, de frunte sau obișnuite, unele dintre ele aparent neînsemnate în ochii celor mulți”, a scris un coleg al părintelui pentru sursa menționată mai sus.

Lavrantie Țurcanu mort

El este preotul care a încetat din viață.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Acuzații uluitoare la adresa unui preot din Sibiu! Cât le cerea Cătălin Dumitrean credincioșilor pentru ca pomelnicele lor să ajungă pe Athos? Mai avea și alte metode prin care păcălea lumea

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Până în ultima clipă acesta ar fi crezut că se poate vindeca, iar pe patul de spital ar fi cerut chiar să fie împărtășit. Nu după mult timp, acesta s-a stins din viață, miercuri, pe 3 aprilie, în jurul orei 16:00. Slujba înmormântării va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 10.00. 

Clericul s-a născut în data de 19 ianuarie 1976, în comuna Vinderei din județul Vaslui, din părinții Ioan și Elena, primind la botez numele Lucian.

A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța. 

Lavrantie Țurcanu mort

El este preotul care a încetat din viață.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Incident șocant într-o comună din România. Un bărbat ar fi profanat mormântul "fratelui" pentru că i-a apărut în vis

În data de 23 mai 1996, părintele Lavrentie Țurcanu a primit hirotonia întru diacon de la Preasfințitul Ioachim Vasluianul, Episcopul Hușilor, iar în data de 13 august 2017, cu prilejul sfințirii bisericii Schitului Icoana Veche, clericul este hirotesit arhidiacon de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si