După ce a slujit în haine sfinte, un preot a luat decizia de a sluji în funcția de primar, la Târgu Frumos. La scurt timp dup ce și-a anunțat canditatura, bărbatul a fost suspendat de Biserică, conform antena3.ro. 

Cine este preotul suspendat de Biserică?

Neculai Zugravu este preotul căruia Biserica i-a suspendat dreptul de a mai sluji. Preotul slujea în Biserica "Sfânta Paraschiva". 

Decizia pe care a luat-o Episcopia Iașilor a venit după ce preotul Neculai Zugravu, în vârstă de 68 de ani, a anunțat că va candida pentru funcția de primar în Târgu Frumos.

neculai zugravu

Neculai Zugravu, preotul suspendat de Biserică

[Sursa foto: Facebook- Neculai Zugravu]

Preotul Neculai Zugravu a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îndemna enoriașii să participe la evenimentul în care își va anunța public candidatura.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Expoziţia de artă contemporană „Miopie Istorică”, realizată de Sever Petrovici-Popescu, la Muzeul Municipal Călărași

Decizia Sfântului Sinod: preoții nu se vor putea implica în campania electorală 

Duminică, Sfântul Sinod a luat mai multe decizii cu privire la stabilirea unor linite în ceea ce privește implicarea preoților în campania electorală.

În acest condiții, Sfântul Sinod a publicat un îndreptar pentru preoți.

În cazul în care slujitorii Domnului nu respectă noile decizii, acestia vor fi aspru sancționați, fiind suspendați din dreptul de a fi preoți.

Potrivit îndreptarului, preoților le este interzis să dezbată chestiuni politice în biserică sau când stau de vorbă cu enoriașii. Această decizie a fost adoptată pentru ca preoții să nu influențeze decizia de vot.

preot

Preoții nu au voie să se implice în politică

[Sursa foto: istockphotos]

De asemenea, preoților nu le este permis să comunice enoriașilor partidul politic pe care îl preferă, în cazul în care au voie.

Preferința politică a preoților trebuie să fie manifestată doar când vor pune ștampila pe buletinul de vot.

Îndreptatul adoptat de Sfântul Sinod prevede că preoții nu pot fi membri de partid, nu pot participa la campaniile electorale și nici nu pot candida pentru funcții publice precum cea de primar, președinte de CJ ori parlamentar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si