Război Israel- Hamas. Sâmbătă, pe 7 octombrie, gruparea militantă Hamas a lansat mii de rachete din Fâșia Gaza către Israel. Printre persoanele care au murit în urma confruntărilor se află și un român cu dublă cetățenie. Acesta era soldat și a fost chemat alături de colegii săi pentru a apăra Israelul în atacurile teroriste.

Cine este românul care a murit în războiul din Israel? Tânărul avea doar 22 de ani

Cine este românul care a murit în războiul din Israel? Tânărul avea doar 22 de ani

[Sursa foto: Profimedia]

Război Israel- Hamas. O persoană cu cetățenie română a murit

Soldatul care și-a pierdut viața în lupta din Israel avea 22 de ani, cetățenie română și a fost chemat să lupte pentru a apăra Israelul. 

Românul care a murit în Israel se numea Amir Fisher și era sergent major. S-a născut în Israel, dar tatăl său era din România. S-a numărat printre primii soldați care au ținut piept în fașa grupării Hamas. Tânărul locuia în Tel Aviv și este tatăl a doi copii.

Identitatea sa a fost confirmată de ambasadorul român în Israel, Radu Ioanid, care a spus că tânărul s-a născut în Israel, tatăl său fiind venit din România.

Citește și: Peste o mie de cadre medicale din țară s-au înscris pentru acordarea asistenței medicale în Israel. ,,E bine să existe şi ca un exerciţiu de solidaritate umană astfel de lucruri''

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

MAE a confirmat ieri că un soldat din Israel care ar avea origini românești ar fi decedat în urma atacurilor.

"Suntem profund întristați de pierderea unui dublu cetățean israelian-român care servește în IDF (n.r. Forțele Armate ale Israelului).",

a anunțat Ministerul Afacerilor Externe

"Sincere condoleanțe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste vremuri dificile. România condamnă ferm atacurile în curs asupra populației israeliene.", a mai comunicat MAE.

Cine este românul care a murit în războiul din Israel? Tânărul avea doar 22 de ani

Cine este românul care a murit în războiul din Israel? Tânărul avea doar 22 de ani

[Sursa foto: Profimedia]

Declarațiile premierului Marcel Ciolacu despre românul cu dublă cetățenie mort în Israel

„Îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri și transmit condoleanțe familiilor îndoliate.

Am primit astăzi vestea că un cetățean și român a decedat în aceste conflicte și cred că statul Israelian este îndreptățit să-și apere țara cu toate forțele”

Israel a mobilizat mai mult de 300 de mii de rezerviști, fiind posibilă o intervenție la sol în Fâșia Gaza care ar putea avea loc zilele următoare. În zonă a ajuns şi un portavion american.

Citește și: Ziua 4 război Israel-Hamas: Israel atacă ținte Hamas din Fâșia Gaza. Gruparea spune că va executa ostatici


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si