Rudolf Wittman, arădeanul de 27 de ani, este oficial primul român care și-a pierdut viața în războiul declanșat de Rusia lui Vladimir Putin în Ucraina. 

Rudolf era voluntar în Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei, după ce se antrenase mai mulți ani în Legiunea Străină.

Citește și: Reacția Rusiei după ce Joe Biden l-a comparat pe Vladimir Putin cu extremiștii Hamas. "Este inacceptabil"

După cum spun cei care îl cunoșteau, Rudolf era un spirit liber și neînfricat. El și-a dedicat viața luptei pentru libertate și atunci când Rusia a invadat Ucraina a simțit că este nevoie de el acolo, că trebuie să se înroleze în armata ucraineană.

Cine este Rudolf Wittman, arădeanul de 27 de ani ucis în Ucraina

A luptat mai bine de un an pentru Ucraina, până când a fost ucis de gloanțele inamicului, în cursul zilei de 22 octombrie 2023.

Ministerul de Externe de la București a precizat că prin Consulatul General al României la Cernăuți a acordat asistență în cazurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite, eliberand documentele necesare. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Născut, crescut și educat la Arad, la Liceul „Csiky Gergely”, Rudi, cum era cunoscut în cercurile de prieteni, este de acum un erou al Ucrainei în lupta pentru libertate.

„Era ca un viking”, spune iubita sa din Ucraina

„Era ca un viking”, scrie iubita sa Ivanna despre tânărul arădean de 27 de ani. potrivit Special Arad.

Iubita eroului român, Ivanna, a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook: 

„Am crezut că astfel de vikingi nu mor. Viața îți oferă o persoană care schimbă totul. Cum începi să crezi că basmele prințului nu sunt basme, ci realitate, nu glumesc, pentru că așa a fost. Rudolf, un străin care a venit în Ucraina să lupte pentru Ucraina, să-mi apere țara și a devenit apărarea, rezistența și sprijinul meu", a scris iubita sa îndoliată.

Potrivit prietenei sale, Rudolf era un om cu o inimă caldă, un suflet sincer și cu o bunătate incredibilă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Ți-ai dat viața pentru Ucraina… pentru un război care nu ar trebui să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea viitorul…", mai scrie tânăra. 

Ea își amintește că lui Rudolf nu i-a fost frică de moarte, a spus că doar stinge lumina.

"Era într-adevăr ca un viking, atât de multă putere, curaj nu am văzut la nimeni. Își iubea meseria, spunea că operează și că slujba vor fi pe primul loc fără să spun eu.

După război, a spus că atunci primul loc va fi al meu… și am crezut pentru că am crezut că astfel de vikingi nu mor, dar este un război al naibii de brutal… ea îi ia pe cei mai buni", a mai scris Ivanna pe Facebook.

Rudolf Wittmann, erou român pe frontul din Ucraina

Rudolf Wittmann, erou român pe frontul din Ucraina

[Sursa foto: Special Arad]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si