Un român și-a pierdut viața în explozia devastatoare care a avut loc marți, în jurul orei 15.00, la hidrocentrala Enel Green Power Bargi, din bazinul artificial Suviana, pe Apeninii Bolognezi, transmite presa italiană.

Cine este românul de 45 de ani care a murit în explozia de la hidrocentrala Bargi din Italia

În explozia declanșată de la o turbină nefuncțională, au fost implicate 15 persoane: 3 morți, 4 dispăruți, 5 răniți și 3 persoane nevătămate, transmite TG24.Sky.it.

Explozia a provocat un incendiu și prăbușirea unei părți din clădirea hidrocentralei din munți. Lucrările de întreținere erau în derulare, potrivit sursei citate, iar operațiunea de salvare este dificilă.

Explozie la hidrocentrala Enel Green Power Bargi 

Explozie la hidrocentrala Enel Green Power Bargi 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Persoanele care și-au pierdut viața în accidentul de la Brgi sunt Mario Pisani, 73 de ani, rezident în San Marzano di Giuseppe (Taranto), Vincenzo Franchina, 35 de ani, rezident în Sinagra (Messina) și Petronel Pavel Tanase, 45 de ani, cetățean român, rezident în Settimo Torinese.

Toți trei erau detașați în calitate de experți la lucrările de întreținere și reparație de la centrala electrică, transmite Cronaca.it.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Românul era angajat la o firmă subcontractoare a Enel și locuia în Settimo Torinese, la nord de orașul Torino. 

Cele trei vieți pierdute în explozia de la Suviana- Mario, Vincenzo și Pavel: pensionarul, imigrantul și tânărul mire, scrie LaRepubblica.it.

Numele victimelor nu au fost aflate decât seara târziu, în timp ce scafandrii și-au continuat căutarea celor dispăruți la lumina farurilor, arată cotidianul italian.

Explozia a avut loc sub nivelul apei

Pompierii au transmis că „accidentul a fost sub nivelul apei. "Ne-am chinuit să intrăm în incintă”, au declarat autoritățile locale.

La momentul exploziei se aflau la fața locului mai mulți muncitori specializați care au fost chemați în funcție de munca solicitată. Personalul contractat este alcătuit de persoane cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani. Printre ei italieni, se numără și străini.

În explozia de la bazinul Suvianei și-a pierdut viața și italianul de 35 de ani Vincenzo Franchina:

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

În explozia de la bazinul Suvianei și-a pierdut viața și italianul de 35 de ani Vincenzo Franchina:

În explozia de la bazinul Suvianei și-a pierdut viața și italianul de 35 de ani Vincenzo Franchina

[Sursa foto: Cronaca.it]

Mesajul MAE după tragedia din Italia: "A fost confirmat decesul unui cetățean român" 

Reprezentanții consulatului român din Bologna au contactat, în regim de urgență, autoritățile competente italiene în vederea obținerii unor informații oficiale cu privire la cetățenia şi identitatea victimelor, precum şi date referitoare la starea de sănătate a persoanelor rănite.

„Potrivit informațiilor preliminare furnizate consulului român, autoritățile italiene au confirmat decesul unui cetățean român în urma acestui incident.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, a transmis MAE.

Reprezentanții Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiţi să acorde asistență consulară, conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcție de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si