Carutasul raiului, care fulgera si trasneste ii intimpina an de an pe pamanteni. Cu rosu e trecuta sarbatoarea Sfantului Ilie in calendarul bisericesc.  Dar drumul spre cele sfinte e lung de aici, de pe pamant. "E Proorocul, atata stiu eu.", a raspuns o femeie la intrebarea "Cine e Sfantul Ilie?", alta spune ca nu are carte si nu stie ea sa raspunda la intrebare.


"E ala cu tunetele", vine raspunsul sec din partea altui satean. Ca ploaia binefacatoare apar raspunsurile despre Sfantul care alunga seceta. "Sfantul Ilie a fost un om sfant. Om sfant pe pamant. Si s-a inaltat la ceruri cand au fost vremuri grele.", incearca sa explice unul dintre satenii mai scoliti.

Aprig se spune ca este Proorocul care ii pedepseste cu furtuni si grindina pe necredinciosi. Datina stramoseasca spune ca cine indrazneste sa munceasca in gospodarie  de Santilie va fi pedepsit. Iar daca pe 20 iulie ploua, tot asa o va tine chiar si 20 de zile.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si