Shadi Baround a fost omul care a stat în spatele masacrului Hamas din 7 octombrie, atac care a degenerat într-un război în Orientul Mijlociu. În ziua 20 de război între Israel și Hamas, Shadi Baround, împreună cu trei alți lideri ai grupării, au fost uciși.

Cine este Shadi Barud? Liderii Hamas sunt uciși de armata din Israel

Shadi Barud a fost "creierul" din spatele masacrului din 7 octombrie asupra Israelului.

Acesta împreună cu alți trei lideri ai grupării teroriste Hamas: Hamas Rifaat Abbas, Ibrahim Jadba și Tarek Maarouf, au fost uciși joi, în ziua 20 de război. Cei patru au fost uciși într-un atentat al armatei israeliene cu avioane de luptă.

Shadi Barud a fost unul dintre principalii lideri ai grupării Hamas. Barud a deținut mai multe poziții importante în cadrul serviciilor de informații militare ale Hamas și a fost responsabil pentru securitatea informațiilor organizației. Astfel, Barud a colaborat cu liderul Hamas din Gaza, împreună cu Yahya Sinwar, pe întreg parcursul atacului armat, fiind responsabil de transmiterea informațiilor necesare.

Citește și: Ziua 21 de război în Israel. Familiile ostaticilor din Fâșia Gaza fac un apel disperat către autoritățile și guvernul israelian. „Puneți-vă în locul nostru”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Se pare că Barud a fost creierul mai multor atacuri asupra civililor din Israel. Shadi Barud a condus batalionul de război din Khan Yunis de unde a plănuit atacuri asupra Israelului.

Atacul mortal asupra liderilor Hamas a fost recunoscut de IDF, Forțele de apărare Israeliene, pe platforma socială X.

IDF a relatat despre uciderea celor patru lideri, oferid și imagini cu trei dintre aceștia.

IDF a continuat postările menționând că va continua să ucidă liderii Hamas pentru atacurile barbare produse asupra Israelului.

"Shadi Barud, șef adjunct al Direcției de Informații a Hamas, a fost eliminat printr-o lovitură aeriană a IDF... Hadi Barud, șef adjunct al Direcției de Informații a Hamas, a fost eliminat printr-o lovitură aeriană a IDF", a transmis IDF într-o postare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Tot pe platforma socială X, Forțele de apărare Israeliene au transmis că a ucis trei dintre liderii de bază a grupării teroriste Hamas, Hamas Rifaat Abbas, Ibrahim Jadba și Tarek Maarouf.

"Operatorii batalionului au jucat un rol semnificativ în invazia și atacul criminal împotriva Israelului din 7 octombrie și este considerat a fi cea mai importantă brigadă a organizației teroriste Hamas", a mai comunicat IDF.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si