Stefan Mandel a lucrat ca economist în România, pe vremea comunismului, și în acel moment al vieții și-a proiectat și perfecționat talentul la descoperirea combinațiilor norocoase.

Citește și: Cum arată conacul abandonat de un milionar grec. "Sunt obiecte valoroase peste tot"

Australianul născut în România a descoperit formula aproape perfectă pentru loteria Powerball, potrivit Ladbible.com.

Citește și: A crescut pe străzi și a fost alcoolică, apoi s-a luptat cu sindromul ADHD, dar acum e la un pas să fie noua Miss Scoția

Ștefan Mandel a folosit un calcul simplu de matematică pentru a ajunge să câștige 14 premii la loterie de-a lungul vieții.

Cine este Ștefan Mandel, românul care a uimit o lume întreagă

În anii 1950, în timp ce locuia în România, Stefan Mandel lucra ca economist, unde a început să pună la punct un plan pentru a câștiga bani serioși.

A găsit formula perfectă pentru a prezice cinci dintre cele șase numere câștigătoare, conform sursei citate.

Ștefan Mandel, românul care a câștigat de 14 ori la loterie

Ștefan Mandel, românul care a câștigat de 14 ori la loterie

[Sursa foto: Twitter]

După patru ani în care a încercat să creeze algoritmul pentru a da lovitura în România, Stefan Mandel, împreună cu trei dintre prietenii săi, l-au pus în sfârșit la încercare.

Deși intenționau să câștige al doilea cel mai mare premiu datorită prezicerii a cinci din cele șase numere, ei au ajuns pe primul loc într-o serie de evenimente.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

A ajuns să câștige 72.783 de lei (23.509 USD), echivalent cu aproape două decenii în care ar fi primit salariul lunar.

În ciuda faptului că a trebuit să împartă banii cu  cei trei amici, a fost suficient ca Mandel să se mute în Israel înainte de a se muta în Australia.

Ștefan Mandel, românul care a câștigat de 14 ori la loterie

Ștefan Mandel, românul care a câștigat de 14 ori la loterie

[Sursa foto: Twitter]

Un plan de joc "perfect legal"

Și, la scurt timp după mutarea peste Ocean, Stefan Mandel a început să-și ajusteze planul. A apelat la ajutorul investitorilor și a început să cumpere cât mai multe bilete.

Și prezicând cinci dintre cele șase numere pentru intrările la loterie, Stefan Mandel a ajuns să câștige de 12 ori la loteria de la antipozi.

Cu toate acestea, oficialii australieni au început să ia măsuri împotriva lui Mandel și a „norocului” său matematic.

Oficialii de la Sydney au schimbat regulile în încercarea de a-l împiedica pe Mandel să câștige constant, în ciuda faptului că planul său de joc era perfect legal la acea vreme.

Dar Stefan Mandel a continuat să găsească lacune în regulile, care au inclus deschiderea unei firme de loto la un moment dat. Cu toate acestea, din cauza modificării reglementărilor, în cele din urmă românul "a aruncat prosopul" și a renunțat la extragerile din Australia.

Aventura lui Mandel în Virginia, SUA

Stefan Mandel s-a mutat în SUA cu intenția de a câștiga la loteria din Virginia. La acea vreme, existau 7,1 milioane de combinații de numere posibile, iar biletele aveau un preț de 1 USD.

Stefan Mandel a convins 2.500 de investitori australieni să pună în comun 2.500 USD fiecare. Doi ani mai târziu, în 1992, jackpot-ul a ajuns la 27 de milioane de dolari, iar Mandel și echipa sa au cumpărat toate combinațiile posibile.

Câștigurile obținute au dus la o bătălie juridică de patru ani, pentru care CIA și FBI l-au investigat pe românul cu idei de îmbogățire din loterie. Cu toate acestea, Mandel nu s-a confruntat cu probleme legale în cele din urmă.

Mutarea în Israel și plecarea în Pacificul de sud

Celebrul câștigător la loterie a decis să se mute în Israel în 1995. Nu a fost implicat în nicio afacere de loterie în acea țară.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Mandel a părăsit Israelul în 2000, dar l-a revăzut de mai multe ori. Ultima sa vizită s-a încheiat în mai 2002.

Doi ani mai târziu, autoritățile israeliene l-au condamnat la zece luni de închisoare, în lipsă. Presupusa sa infracțiune nu avea nicio legătură cu loteriile. A fost o infracțiune tehnică și fără victime legat de nepublicarea unui prospect într-o societate cooperativă.

A fost nevoie de 15 ani pentru ca instanța să excludă condamnarea și să publice că sentința este ilegală. Asta s-a întâmplat în sfârșit în august 2019, care a fost o altă victorie a lui Mandel.

Se pare că Mandel a decis în sfârșit să se pensioneze. Potrivit ultimelor informații, acesta s-a retras în Pacificul de Sud.

Acum locuiește într-o casă pe plajă în Vanuatu, unde banii nu mai sunt preocuparea lui principală. Este imposibil de estimat valoarea netă actuală sau a lui Mandel sau în orice moment al carierei sale la loterie.

Cu toate acestea, se presupune că a câștigat milioane de dolari și că o mare parte din bani se află încă în contul său.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si