Kamala Harris, candidata democrată pentru alegerile din SUA, și-a ales partenerul de cursă pentru cucerirea Casei Albe, în alegerile din noiembrie 2024: este vorba de Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota.

Alegerea lui Tim Walz este una dintre cele mai importante decizii din cariera politică a Kamalei Harris, care are de dus un război dificil cu Donald Trump după ce preşedintele Joe Biden s-a retras din cursă luna trecută.

Un dezavantaj imediat remarcat mai ales pe rețelele sociale este acela că Tim Walz pare mai apropiat de vârsta lui Joe Biden decât a Kamalei Harris, deși are doar 60 de ani, iar Kamala 59 de ani.

Tim Walz a încercat să glumească pe X/Twitter cu privire la acest subiect. El s-a apărat că arată aşa pentru că a fost profesor de liceu şi „a supravegheat sala de mese timp de 20 de ani.

Nu părăseşti acel loc de muncă cu un cap plin de păr. Credeţi-mă”.

Cine este Tim Walz, vicepreședintele ales de Kamala Harris pentru "războiul" cu Donald Trump

Cine este Tim Walz, vicepreședintele ales de Kamala Harris pentru "războiul" cu Donald Trump

[Sursa foto: Twitter]

Cine este Tim Walz și de ce a fost ales de Kamala Harris

Pentru Kamala Harris, alegerea lui Tim Walz este o mișcare oarecum îndrăzneață, împotriva înțelepciunii convenționale, care l-a numit pe guvernatorul Pennsylvania Josh Shapiro cea mai evidentă alegere, scrie The Atlantic.

Selecția lui Walz va atrage entuziasm din aripa progresistă a Partidului Democrat.

El a produs în liniște o listă lungă de realizări progresiste în Minnesota.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

În calitate de profesor de multă vreme în școala publică, înainte de a intra în politică, Tim Walz aduce bunacredință a unui tip obișnuit.

Stilul lui simplu și sincer de a vorbi poatr fi un atu pentru o campanie democrată care a fost asociată negativ cu elitele tehnocrate de coastă.

În cursul săptămânii trecute, Walz a lansat o serie de atacuri memorabile împotriva republicanilor, deși cea mai notabilă contribuție a sa a fost determinarea de a-i eticheta pe fostul președinte Donald Trump și "vicele" JD Vance drept "doi tipi ciudați".

Expresia s-a viralizat, devenind un meme central în noua versiune post-Biden a campaniei, o evoluție care îi încântă pe democrați și se pare că îi frustrează pe mulți din dreapta.

Tim Walz a fost ales pentru prima dată guvernator al Minnesota în 2018 și a câștigat un al doilea mandat patru ani mai târziu. În ciuda faptului că statul Minnesota nu este un bastion tradițional democrat, Walz a câștigat cu ușurință ambele curse.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Înainte de mandatul său de guvernator, Walz a servit în Camera Reprezentanților SUA timp de 12 ani, reprezentând un district în mare parte rural din sudul Minnesota.

Walz este, de asemenea, un veteran militar al SUA, care a servit în Garda Națională a Armatei timp de 24 de ani după ce s-a alăturat acesteia la doar 17 ani.

Înainte de a candida pentru Congres, a lucrat ca profesor de școală publică.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si