Medicul militar Valeriu Gheorghiță are un CV impresionant. Născut în 25 mai 1982, în comuna Izvoru, județul Argeș, Valeriu Gheorghiță are o diplomă în Matematică-Fizică la Colegiul Național “Ion C Brătianu”, Pitești, obținută în 2000, după care a terminat Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, domeniul Medicină Generală (Militară), în anul 2006.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: „Imunitatea de grup în România este începând de la 30% până la 45%”

Valeriu Gheorghiță a finalizat un Doctorat în Științe Medicale (2009-2013) cu tema “Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cu VHB”; Conducător științific: Prof Dr Adrian Streinu-Cercel Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București. 

Citeste si: Florin Cîţu, despre pandemia de COVID-19: „Ce a fost mai complicat a trecut”

Cine este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 

Valeriu Gheorghiță și-a început cariera ca medic rezident de Boli Infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof Dr Matei Balș” (2007-2012), după care a devenit medic specialist și medic primar de Boli Infecțioase la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr Carol Davila”, Secția Clinică de Boli Infecțioase (după 2017).

A publicat în anul 2012 cartea "Hepatita acută şi cronică cu virusul hepatitic B.

Coinfecţia VHB-VHD. Căruntu FA, Valeriu Gheorghiţă", la Editura Universitară “Carol Davila”, Bucureşti, și are nenumărate articole științifice și capitole în alte cărți.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Medicul cu grad de colonel are trecute, în CV-ul de 15 pagini, nenumărate atestate și cursuri medicale. El este și asistent universitar la Departamentul 2, Disciplina Boli Infecțioase I, Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof Dr Matei Balș”, precum și șef de lucrări la Facultatea de Medicină Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București. 

Citeste si: Medicul-erou de la Piatra Neamț, elogiat de șeful OMS

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul unei campanii care l-a făcut pe Klaus Iohannis să se declare "foarte mulțumit"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, 17 noiembrie 2020, că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va fi coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional.

”Am avut astăzi cea de-a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID 19 care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început implementarea acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei la nivel naţional în persoana domnului doctor Valeriu Gheorghiţă”, a anunţat Iohannis la acel moment.

De-a lungul ultimelor luni, șeful statului s-a declarat în repetate rânduri "foarte mulțumit" de modul în care decurge campania de vaccinare în România.

S-a ajuns la depășirea pragului de 4 milioane de români vaccinați, iar campania a intrat în faza în care se încearcă pătrunderea în mediul rural.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 25 mai 2021: Alte 381 de cazuri noi de COVID-19. Care este situația la ATI?

Valeriu Gheorghiță a mers cu campania de vaccinare în satul natal

Valeriu Gheorghiță a vaccinat duminică mai multe persoane din comuna Izvorul, județul Argeș, locul unde s-a născut și a copilărit. Prima persoană căreia i-a administrat vaccinul anti-Covid a fost un tânăr de 16 ani, iar printre cei imunizați s-a aflat și verișoara sa. Localnicii au fost entuziasmați și mândri să îl revadă pe coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

„Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță a vaccinat astăzi în comuna Izvoru din judetul Argeș, locul său natal. Bucuroși să îl revadă, localnicii au venit la vaccinare, iar după doar câteva ore, peste 35 de persoane au beneficiat de actul medical. Prima persoana vaccinată de medicul militar a fost un baiat de 16 ani, emoționat, dar dornic și încrezător că gestul său contribuie la binele familiei și al întregii comunități. Un moment emoționant a fost și revederea cu verișoara de gradul I care s-a numărat printre cei care au venit să se vaccineze”, au anunțat reprezentanții campaniei de vaccinare pe pagina ROVaccinare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si