Profesoara la Videle si inginer la Petrom SA

Europarlamentarul Vasilica Viorica Dancila s-a nascut la 16 decembrie 1963, la Rosiorii de Vede, in judetul Teleorman.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor si Exploatarea Zacamintelor de Hidrocarburi, Ploiesti in 1988. in 2006, a absolvit un master in cadrul scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Este specializata in Programarea si managementul proiectelor, bazele economiei petroliere si luarea deciziilor, expert in armonizarea legislativa- integrare europeana.

in perioada 1997-1998, ea a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 si pana in 2009, Dancila a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Productie titei si Gaze.

Ea este membra a PSD din 1996. in perioada 2004-2008 a fost presedinte al Organizatiei de Femei PSD Videle si consilier local la Videle. Din 2005 si pana in 2009, a fost presedinte al Organizatiei Judetene de Femei a PSD Teleorman si membru in Consiliul National al PSD. intre 2003 si 2011, a fost presedinte al PSD Videle.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La 21 ianuarie 2009, Viorica Dancila a ajuns europarlamentar dupa ce Titus Corlatean si Catalin Nechifor au plecat din Parlamentului European pentru mandate in Parlamentul Romaniei. in Parlamentul European, ea a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar si al Delegatiei pentru relatiile cu tarile din Mashrek si membru titular in Comisia pentru bugete si in Delegatia pentru relatiile cu Israel.

A fost aleasa europarlamentar pe listele PSD+PC in cadrul scrutinului din 7 iunie 2009.

Este membra in Comisia de Agricultura si dezvoltare rurala din cadrul Parlamentului European, in Delegatia pentru relatiile cu tarile din Mashrek si in Delegatia la Adunarea Parlamentara a Uniunii pentru Mediterana. Activeaza in cadrul Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European.

Averea Vioricai Dancila

Viorica Dancila detine, alaturi de sotul sau, Cristinel Dancila, trei terenuri in judetele Brasov si Dolj, patru imobile, un autoturism Volkswagen Passat, fabricat in 2014, dar si mai multe conturi in euro, dolari si lei, potrivit declaratiei sale de avere din iunie 2017.

Astfel, ea are doua terenuri intravilane, unul de 544 mp in judetul Brasov si altul de 1.200 mp in comuna Giurgita, judetul Dolj, si un teren agricol de doua hectare in comuna Giurgita, Dolj. Alaturi de sotul sau, Dancila are si doua apartamente, unul de 100 de mp in Videle, Teleorman si unul de 44 mp in Ploiesti, o casa de locuit de 140 mp in Giurgita, Dolj si o casa de vacanta in judetul Brasov.

Dancila are 10 conturi care insumeaza peste 68.000 de euro, 17.000 de dolari si peste 183.000 de lei, deschise in perioada 2007-2017. Pentru functia de europarlamentar, Viorica Dancila incaseaza anual 78.174 euro, in timp ce sotul ei are o indemnizatie anuala de 436.162 lei, pentru functia manageriala detinuta in OMV Petrom.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Viorica Dancila a facut si doua donatii substantiale catre PSD- una de 20.000 de lei, in perioada ianuarie-octombrie 2016, si alta de 40.000 de lei, in mai 2014.

Viorica Dancila, sustinatoare a OUG 13, condamna protestele si sustinea OUG 13 in Parlamentul European

In 1 februarie 2017, Viorica Dancila anunta in Parlamentul European ca in Romania au avut loc proteste violente. "Domnule presedinte, in aceasta seara si chiar in acest moment au loc proteste in Romania, la care s-au produs violente in randul fortelor de ordine, dar si in randul celor prezenti la protest. S-a aruncat cu petarde si pietre in fortele de ordine, cu dorinta de a provoca autoritatile sa produca victime. Acest lucru nu s-a produs, dar cred eu ca acest lucru ii discrediteaza pe cei care au contribuit la aceste proteste, avand aici in sala membri care sustin acest lucru. Mai mult, a aparut informatia ca Directia Nationala Anticoruptie, principalul organism de lupta impotriva coruptiei, vrea sa deschida o investigatie impotriva premierului, a membrilor Guvernului, a functionarilor civili din Ministerul Justitiei care au participat la redactarea celor doua acte normative. Acest lucru este de neinteles si de neacceptat intr-un stat membru al Uniunii Europene. Cred ca dezinformarea nu este mai importanta decat democratia in Europa", declara Viorica Dancila in PE.  
 
In 2 februarie 2017, ea sustinea OUG 13 de modificare a codurilor penale. Viorica Dancila a tinut atunci un discurs in cadrul dezbaterii privind "Democratia si justitia in Romania", la care a participat si prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans. "Domnule presedinte, domnule comisar, Curtea Constitutionala a constatat ca unele prevederi ale Codului penal nu erau constitutionale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat o Ordonanta de urgenta pentru a reglementa acest lucru. Acelasi lucru a fost folosit anterior de Guvernul Ciolos si de Guvernul Boc. Guvernul presedintelui Iohannis, Guvernul Ciolos, a operat 151 de modificari, realizate in secret fara nicio consultare publica. De ce, domnule comisar, nu ati spus si atunci ca Romania a facut un pas inapoi?", i se adresa Dancila lui Timmermans, care face parte din aceeasi familie politica europeana, a socialistilor. 

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si